Vragen over doneren

Terug naar algemene Veelgestelde vragen

 1. Hoe kan ik een bijdrage leveren aan het werk van Plan?

  Dat kan op vele manieren, zoals door sponsor te worden, eenmalig te doneren (bijvoorbeeld voor noodhulp of aan een van de projecten van Plan), een schenking te doen, een cadeau te kopen in de webshop, een eigen project te starten of door je als vrijwilliger in te zetten. Als je niet terugdeinst voor een sportieve uitdaging, kun je bijvoorbeeld meedoen aan Cycle for Plan, in een van de landen waar wij werken.

 2. Kan ik ook een extra bijdrage overmaken?

  Ja, je mag wanneer je maar wilt een extra bijdrage overmaken, voor projecten in het land van het kind dat je sponsort, voor projecten in een ander land, voor noodhulp of in het kader van een campagne.

 3. Kan ik het geld van een inzamelingsactie doneren aan Plan?

  Plan juicht alle particuliere initiatieven van harte toe. Afhankelijk van het bedrag kun je uit meerdere projecten kiezen waaraan je donatie ten goede komt. Neem een kijkje nemen op de actiepagina. Je kunt ons telefonisch bereiken op 020 – 549 55 20, via Facebook, via het contactformulier of via e-mail info@plannederland.nl.

 4. Kan ik ook doneren voor noodhulp in het algemeen?

  Ja, dat kan, via een eenmalige bijdrage aan ons noodfonds. Hiermee kunnen we hulp bieden waar dat op het moment het hardste nodig is, o.a. door voedsel, schoon drinkwater en onderdak te bieden.
  Je kunt ons telefonisch bereiken op 020 – 549 55 20, via Facebook, via het contactformulier of via e-mail info@plannederland.nl

 5. Wat is flexdoneren?

  Met flexdoneren kun je zelf de hoogte van de bijdrage bepalen die je wilt leveren aan Plan. Je bepaalt zelf of de afschrijving gelegen komt of dat het beter is de donatie een maand op te schuiven. Je kunt ons telefonisch bereiken op 020 – 549 55 20, via Facebook, via het contactformulier of via e-mail info@plannederland.nl

 6. Zijn mijn giften fiscaal aftrekbaar?

  Giften zijn inderdaad fiscaal aftrekbaar. De belastingdienst erkent Plan Nederland als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). In veel gevallen is het laten opstellen van een schenkingsovereenkomst de meest gunstige manier. Wij verzorgen de schenkingsovereenkomst geheel kosteloos. Zo kun je twee kinderen sponsoren voor (bijna) dezelfde sponsorbijdrage!
  Je kunt ons telefonisch bereiken op 020 – 549 55 20, via Facebook, via het contactformulier of via e-mail info@plannederland.