Reisimpressie – Plan groepsreis naar Ecuador 2016

september/oktober 2016

sponsorreis EcuadorPlan organiseerde samen met Kras een indrukwekkende groepsreis naar Ecuador. Een afwisselende reis langs de hoogtepunten van het land. Kleurrijke markten, koloniale steden en het Amazonegebied. Ecuador is een ideaal land om de natuur en cultuur van Latijns Amerika te ervaren. Ook hadden de deelnemers de unieke mogelijkheid om kennis te maken met de kinderen voor wie wij werken en het werk van Plan te bezoeken. Voor een aantal sponsors kreeg de reis een extra gouden randje: ze kregen de kans hun sponsorkind op te zoeken! Een onvergetelijke en indrukwekkende ervaring!

 

Een aantal quotes van de sponsors en hoe zij de reis hebben beleefd

“Terugkijkend op de bezoeken aan de projecten, ons Plan kind Melany en de beide studenten zijn wij zeer onder de indruk waarop Plan Ecuador omgaat met de financiële mogelijkheden die dankzij sponsors wordt mogelijk gemaakt. Het geeft jonge mensen uit een vergeten groep in Ecuador, het oorspronkelijke volk, de mogelijkheid langzamerhand deel te nemen aan het maatschappelijk proces en daarbij hun omgeving te betrekken en mee te nemen.”

“Het was een bijzondere ervaring om te zien wat Plan betekent voor een gemeenschap.”

“Bijzonder om thuis op bezoek te zijn bij een van de studenten die namens Plan kan studeren. Ik kreeg een goed beeld van de kloof die er is tussen thuis en de universiteit. Goed dat Plan hier op inhaakt met extra ondersteuning.”

“Hartverwarmend dat de mensen zo trots zijn op hun projecten.”