Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Neem ons op in uw testament

Veel kinderen in ontwikkelingslanden worden geboren in bittere armoede. Als hun leven begint staan ze meteen op achterstand. Plan geeft deze kinderen een kans om naar school te gaan, voor zichzelf op te komen, een baan te vinden en gelukkig te zijn. We richten ons daarbij vooral op meisjes, die wereldwijd worden achtergesteld en gediscrimineerd.

Met onze projecten krijgen zij de kans om uit te groeien tot sterke vrouwen die hun eigen beslissingen nemen. Hierbij hebben wij uw hulp hard nodig. Een mooie manier om dat te doen is door Plan Nederland op te nemen in uw testament. Zo kunt u na uw dood nog steeds goed doen. Een fijne gedachte toch? U kunt zo veel betekenen met uw gift. Dankzij u kunnen kinderen iets moois van hun leven maken en hoeven ze niet op te groeien in armoede. Met uw nalatenschap begint hun toekomst!

nalaten
M. Vullinghs en R. Huigen

“Wij geloven in de kracht van onderwijs aan meisjes in ontwikkelingslanden en steunen via Plan Nederland een dochter in India. Wij zien graag dat Plan Nederland dit werk kan blijven doen. Daarom legateren we in onze testamenten aan Plan Nederland om zo ook andere meisjes en hun gemeenschap kansen te geven.”
M. Vullinghs en R. Huigen

Hoe regelt u het?

Hoe u wilt nalaten aan Plan, heeft u volledig zelf in de hand. In uw testament kunt u precies aangeven hoe u het hebben wilt. U kunt kiezen voor een legaat, waarbij u een vast bedrag of een erfstuk aan Plan Nederland nalaat.

Misschien denkt u dat u helemaal niets heeft om na te laten, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het kan groot of klein. Een legaat kan bijvoorbeeld een huis zijn, maar ook een aandelenportefeuille of een enkel kunstwerk.

Een erfstelling is een andere mogelijkheid, dan wijst u een bepaald percentage van uw bezit toe aan Plan. Daarmee benoemt u ons feitelijk als (mede)erfgenaam. Dit regelt u allemaal bij de notaris, hij of zij kan u precies uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Een rustig idee

Het besef dat uw nalatenschap goed is geregeld, kan rust geven. Ook fijn om te weten: als u nalaat aan Plan Nederland gaat er geen cent naar de belasting. Erkende goede doelen als Plan Nederland zijn namelijk volledig vrijgesteld van successierechten over inkomsten uit nalatenschappen. Dit betekent dat elke postume gift volledig wordt gebruikt om kinderen in ontwikkelingslanden te helpen.

Armand van Stralendorff

Contact

Misschien wilt u dat uw gift naar een specifiek project gaat, of heeft u andere vragen over het opnemen van Plan Nederland in uw testament. Voor een persoonlijk advies staat onze relatiemanager Armand van Stralendorff voor u klaar. Bel of mail hem gerust.
Armand van Stralendorff, tel. 020 – 549 55 20  of armand.van.stralendorff@plannederland.nl.

 

Gegevens voor notaris

Als u besluit om Plan Nederland op te nemen in uw testament heeft uw notaris deze gegevens nodig:
Stichting Plan Nederland, gevestigd te Amsterdam
Postbus 75000, 1070 AA Amsterdam
Kamer van Koophandel Amsterdam: 41198890

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

Nalaten aan Plan Nederland kan ook zonder een uitgebreid gesprek bij de notaris. U kunt het eenvoudig, in uw eigen tempo én goedkoop online regelen. Wij werken daarvoor samen met NuTestament. U betaalt hier geen uurprijs maar een vast laag bedrag. Het ondertekenen van het testament gebeurt wel bij de notaris.

nalaten

Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl

 

“Mijn moeder zette zich haar hele leven in voor anderen: als verpleegkundige, vrijwilliger en sponsor. Voor ons was het logisch dat ze Plan Nederland had opgenomen in haar testament. Het is een fijne gedachte dat de kinderen nog worden gesteund, ook nu mijn moeder er niet meer is.“
K. Knowles

nalaten
Elske Mus

“Ik ben al heel lang sponsor van Plan en heb veel kinderen gesteund in verschillende landen. Nu sponsor ik een meisje in Sri Lanka. Plan doet goed werk; dat wil ik ook na mijn dood blijven steunen. Daarom neem ik Plan op in mijn testament.”
Elske Mus

“We hebben goed contact met onze sponsorkinderen. Fijn dat we iets voor hen kunnen betekenen. We geloven in het werk van Plan, nu en in de toekomst. Daarom hebben we Plan in ons testament laten opnemen. We laten specifiek een bedrag na voor beter meisjesonderwijs.”
Ine en Zeger Braber

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.