Sponsor een kind

Zo werkt kindsponsoring

Als je een kind sponsort, investeert Plan je bijdrage in programma’s in de gemeenschap van je sponsorkind. Zo draag je niet alleen bij aan betere levensomstandigheden en toekomstkansen van één kind, maar ook aan een beter leven voor alle kinderen en hun familie in de gemeenschap. Plan zorgt voor bescherming, gezonde voeding, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Kortom: een betere toekomst. Via je sponsorkind blijf je op de hoogte van wat er met je bijdragen gebeurt en kun je zien wat de impact is op het leven van een kind.

Je kunt alleen een kind sponsoren, maar ook met een familie, vriendengroep, sportclub of vriend(in). In dat geval deel je de kosten. Zie voor meer info: sponsor samen een kind.

Een dag uit het leven van een sponsorkind

Dit krijg je terug

 • kindsponsor

  Een welkomstmap, waarmee je via foto’s en achtergrondinformatie kunt kennismaken met je sponsorkind.

 • sponsor een kind

  Een jaarlijkse update over het kind en de bereikte projectresultaten.

 • girls first magazine

  3x per jaar het Girls first magazine en zo’n 8x per jaar de e-mail nieuwsbrief over projecten, acties en resultaten.

 • sponsorkind

  De mogelijkheid om te schrijven met je sponsorkind en zelfs op bezoek te gaan.

“Met je sponsorbijdrage steun je een kind en diens leefomgeving!”

Als kindsponsor ben je betrokken bij het leven van je sponsorkind. Vanaf de eerste kennismaking via het welkomstboek. Met brieven, een eventueel bezoek en de updates die Plan je stuurt, blijf je op de hoogte. Het is een bijzondere ervaring een persoonlijke band op te bouwen, zeker als duidelijk wordt dat je bijdrage een groot verschil maakt in het leven van je sponsorkind.

Meer verhalen

Met jouw sponsorbijdrage geeft Plan kinderen, hun familie en de gemeenschap waarin zij leven, steun, bescherming, gezonde voeding, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Kortom: een betere toekomst.

Meer verhalen

Plan wil alle kinderen de kans geven zich te ontwikkelen en te worden wie ze willen zijn. Plan werkt daarom aan blijvende en concrete verbeteringen in de levensomstandigheden en toekomstkansen van kinderen, net zo lang als nodig is om zelfstandig verder te kunnen.

Meer verhalen
 • Gaat mijn donatie direct naar (de ouders van) mijn sponsorkind?

  Plan geeft geen geld rechtstreeks aan kinderen of hun familie. Plan investeert de bijdragen van sponsors in gemeenschapsprojecten in de directe leefomgeving van de kinderen, zoals een drinkwaterproject, een project voor beter onderwijs of een project voor een betere gezondheid. Van de verbeteringen die Plan hiermee realiseert, profiteren niet alleen de gesponsorde kinderen, maar ook alle andere kinderen in de gemeenschap.

 • Kan ik een voorkeur uitspreken voor het geslacht, de leeftijd of de afkomst van een sponsorkind?

  Dat is mogelijk. Je kunt in het aanvraagformulier het continent, de keuze voor een jongen of een meisje en de leeftijdscategorie invullen. Daarna zie je de foto van het sponsorkind dat wordt voorgesteld. Je ziet ook in welk land dit kind woont.

 • Kun je samen met anderen een kind sponsoren?

  Ja, je kunt een kind sponsoren, als duo of groepje. Dan deel je de kosten en maak je samen het verschil in het leven van een kind. Samen bouw je een band op met het sponsorkind. Naast het schrijven is er zelfs de mogelijkheid om op bezoek te gaan. Lees hier meer.

Meer vragen ›

Steun het werk van Plan. Geef kinderen de kansen
die ze verdienen.

Sponsor een kind

banner

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd

Talentvolle jongeren uit arme gezinnen ook na hun 18e jaar een kans geven om te studeren? Steun dan het Plan Scholarship project.