Plan Scholarship

Al jaren werkt Plan Nederland aan een beter leven voor meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Toegang tot onderwijs is een van de voorwaarden voor een betere toekomst. Inmiddels hebben we ervoor gezorgd dat veel van onze sponsorkinderen hun middelbare school hebben afgerond. En veel van deze kinderen zijn nu ook klaar voor de volgende stap: een hbo- of universitaire opleiding. Die kans krijgen zij nu, met een Plan Scholarship.

Stap naar onafhankelijkheid

Plan ScholarshipPlan Scholarship is een nieuwe manier om toekomstdromen waar te maken. Het is een studiebeurs voor aankomende studenten vanaf 18 jaar, waarvan de familie geen vervolgopleiding kan betalen. Maar die wel de potentie hebben om straks echt het verschil te maken. Ze krijgen de kans om met het Plan Scholarship een vak te leren waarmee ze van grote waarde kunnen zijn voor hun gemeenschap. Sterker nog, kennis en onderwijs vormen de sleutel tot onafhankelijkheid voor deze jongeren en de gemeenschap waarin ze leven.

Start in Ecuador

In de toekomst kan het Plan Scholarship op eigen benen staan, doordat afgestudeerden en lokale bedrijven een gedeelte van de studiebeurs terugbetalen. Een nieuwe, duurzame vorm van fondsenwerving. Om dit effect op gang te brengen, helpen we nu in Ecuador de eerste lichting studenten op weg. Het eerste jaar is al druk aan de studie, de volgende groep talentvolle jongeren staat klaar en heeft nu nog sponsors nodig. Helpt u mee in Ecuador?

Sponsors van het Plan Scholarship investeren rechtstreeks in de studenten. Ze worden op de hoogte gehouden van de vorderingen van de studenten in Ecuador en blijven persoonlijk betrokken. Zo bouwen we samen aan een generatie die voor echte, structurele verandering gaat zorgen. We staan dus aan het begin van een grote stap, waar we samen onderdeel van kunnen zijn.

 

Wat kun jij doen?

Ontmoet hier alvast 2 van onze studenten uit Ecuador en sponsor hen!

Scholarship

Mariuxi

Scholarship

Stefania

Plan Scholarship is een nieuwe manier om dromen waar te maken: een studiebeurs voor talentvolle studenten vanaf 18 jaar.
Daarmee geven we ze de kans een vak te leren, waarmee ze ook later van grote waarde kunnen zijn voor hun gemeenschap. Taking the next step:

Investeer in een student!

Plan Scholarship

Steun de studenten uit het Plan Scholarship.

Maak toekomstdromen waar door te investeren in talent en onderwijs.