Zuid-Sudan

Het bloedige conflict tussen de regeringstroepen van president Salva Kiir en de rebellenmilities van voormalig vice-president Riek Machar heeft delen van Zuid-Sudan onleefbaar gemaakt. Een eind aan het geweld is nog lang niet in zicht, ondanks het bestand dat op 24 januari is gesloten.

Zuid SudanMeer dan 850.000 mensen zijn op de vlucht voor de moordpartijen, de meeste van hen vrouwen en kinderen.

In de vluchtelingenkampen in Awerial county, Yei en Nimule arriveren dagelijks honderden uitgeputte vluchtelingen, meestal alleen met de kleren die ze dragen. Plan zorgt voor veilig drinkwater en voor voedselhulp, samen met het World Food Programme.

Voor de ontheemde kinderen, van wie veel hun ouders in de chaos zijn kwijtgeraakt, richt Plan tijdelijke scholen in en kindvriendelijke ruimtes, waar ze veilig zijn, kunnen spelen en zo nodig psychosociale zorg krijgen. Ondervoede kinderen krijgen extra voedingssupplementen zodat ze kunnen aansterken.

Help Plan helpen in Zuid-Sudan!

Iedere bijdrage is welkom, met een eenmalige donatie via het formulier op deze pagina of op gironummer 8800, onder vermelding van Noodhulp Zuid-Sudan.

Dank je wel!

Inspireer je vrienden

Iedere bijdrage is welkom, met een eenmalige donatie via het formulier onderaan deze pagina of op gironummer 8800, onder vermelding van Noodhulp Zuid-Sudan.

Draag bij!

Noodhulp Zuid-Sudan

Iedere bijdrage is welkom.

Help de vluchtelingen uit Zuid-Sudan!