Zware aardbeving treft Ecuador

Ecuador is zaterdagavond (lokale tijd) 16 april 2016 getroffen door een aardbeving met de kracht van 7.8 op de Schaal van Richter. Het dodental is opgelopen tot meer dan 500 en duizenden mensen zijn gewond. De materiële schade is enorm. Het epicentrum van de aardbeving lag bij de noordelijke kuststad Muisne.

aardbeving ecuadorIn zes Ecuadoraanse provincies is de noodtoestand afgekondigd na de zwaarste aardbeving sinds 1979. In de provincies Manabi en Esmeraldas is de schade het grootst.

 

 

Noodhulp

Plan maakt deel uit van het Humanitarian Country Team waarin de Ecuadoraanse overheid, hulporganisaties en de VN samenwerken na rampen. Plan biedt hulp in de provincies Manabi, Guayas, Los Rios en Santa Elena en zorgt de komende maanden voor voedselhulp, water en hygiënekits. Ook richt Plan kindvriendelijke ruimtes in, waar kinderen veilig kunnen spelen en leren en psychosociale hulp krijgen. Plan werkt bovendien aan herstel van het onderwijs, zodat kinderen zo snel mogelijk weer naar school kunnen. Een prioriteit voor de langere termijn is om vernielde huizen aardbevingsbestendig te herbouwen.

Plan ziet erop toe dat de meest kwetsbare groepen, zoals jonge kinderen, meisjes, alleenstaande moeders en zwangere vrouwen, als eerste hulp krijgen en worden betrokken bij de planning van de noodhulp- en wederopbouwprogramma’s.

Help de mensen in Ecuador!

Iedere bijdrage is welkom. Doneer nu

Inspireer je vrienden

Ecuador is getroffen door een aardbeving. Plan maakt deel uit van de Ecuadoraanse noodhulprespons en komt in actie om kinderen en hun families te steunen.

Jouw bijdrage is hard nodig!

Jouw bijdrage is hard nodig!

Ecuador is getroffen door een aardbeving. Aardbevingen kunnen essentiële voorzieningen vernielen, zoals waterleidingen, sanitaire voorzieningen en de voedselvoorziening. Er is dus geen tijd te verliezen.