Plan in Togo

Togo in het kort

 • Bevolking: 7,1 miljoen
 • Hoofdstad: Lome
 • Talen: Frans (officieel), Ewe, Mina, Kabye en Dagomba
 • Aantal meisjes dat naar school gaat: 58,7%
 • Jaarlijkse kindersterfte (0-5 jaar): 21.000
 • Alfabetisme: 61%

 

Dit is het probleem

 • Elk jaar sterven er 3.400 kinderen in Togo aan malaria. Meer dan 40 procent van de kinderen slaapt niet onder een muskietennet.
 • Bijna de helft van de kinderen in de leeftijd van vijf tot veertien jaar werkt. Velen van hen moesten daarvoor van school af.
 • 97 procent van de plattelandsbevolking heeft geen toegang tot bruikbaar sanitair. Circa zestig procent van de mensen heeft geen schoon drinkwater. Kinderen lopen hierdoor het risico op watergerelateerde ziektes als diarree.

Dit doet Plan

 1. Water en sanitair

  Plan bouwt latrines en traint gemeenschappen in goede hygiënische praktijken. Hierdoor lopen kinderen minder risico om ziek te worden. Ook boort Plan waterputten, zodat families beschikken over schoon drinkwater. Zij volgen trainingen in het onderhoud en de reparatie van de putten en pompen.

 2. Rampenplan

  Sommige delen van Togo overstromen jaarlijks. Plan helpt scholen zich beter voorbereiden op een overstroming. Zo worden de kinderen tijdens een noodsituatie in veiligheid gebracht.

 3. Inclusief onderwijs

  Plan zorgt ervoor dat gehandicapte kinderen de ondersteuning, medische zorg en middelen krijgen die zij nodig hebben. Ook voert Plan campagne voor inclusief onderwijs. Daarbij krijgen kinderen met een beperking de kans om een vakopleiding te volgen. Hierdoor kunnen ze zich ten volle ontwikkelen.

 4. Kindbescherming

  Samen met de Togolese overheid en andere organisaties zet Plan een landelijk kinderforum op. Dit forum bindt de strijd aan tegen discriminatie op basis van kaste, geslacht of een beperking.

 5. Gezondheid

  Plan gaat door met het verstrekken van muskietennetten tegen malaria. Ook traint Plan meer gezondheidswerkers in het herkennen en behandelen van de ziekte. Via de radio wordt voorlichting gegeven over malariapreventie.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind