Plan in Thailand

Thailand in het kort

 • Bevolking: 67,4 miljoen
 • Hoofdstad: Bangkok
 • Talen: Thai en verschillende inheemse talen
 • Kinderen die niet naar de middelbare school gaan: 10% van de meisjes en 15% van de jongens
 • Jaarlijkse kindersterfte (0-5 jaar): 10.000
 • Mensen met HIV: 490.000

 

Dit is het probleem

 • Kinderarbeid en kinderhandel (met het oog op prostitutie) komen op grote schaal voor. Meer dan 810.000 kinderen in de leeftijd van vijf tot veertien jaar werken.
 • Veel gemeenschappen zijn kwetsbaar voor droogte en overstromingen, waardoor huizen en bestaansmiddelen worden verwoest.
 • Thailand heeft een hoog aantal HIV-geïnfecteerden. Toch weet slechts dertig procent van de jongeren hoe ze zichzelf tegen het virus kunnen beschermen. De afgelopen jaren nam risicovol gedrag, zoals onveilig vrijen en het hebben van meerdere partners, onder jongeren toe.

Dit doet Plan

 1. Nieuwe vaardigheden

  Plan geeft trainingen aan jongeren die voortijdig van school gingen. Zij doen belangrijke vaardigheden op, waardoor ze gemakkelijker aan een baan komen. Ook volgen jongeren zakelijke trainingen en boekhoudcursussen. Zo kunnen zij zichzelf in de toekomst beter onderhouden.

 2. Kindbescherming

  In sommige gemeenschappen wordt kinderen met geestelijk en lichamelijk geweld discipline bijgebracht. Plan helpt met het zoeken naar alternatieve opvoedmethoden. Ouders uit etnische minderheidsgroepen leren jongens en meisjes gelijk te behandelen. Daarbij geeft Plan voorlichting over de rechten van meisjes op onderwijs. Plan helpt kinderen misbruik te rapporteren en hulp in te roepen. Daarbij werkt Plan samen met scholen, gemeenschappen en de overheid aan systemen om kinderen te beschermen.

 3. Gezondheid

  Plan helpt kinderen aan een goede start in het leven. Moeders en vaders leren over goed ouderschap, zoals het bewaken van de hygiëne en het bereiden van voedzame maaltijden voor de kinderen.

 4. Inkomen

  Plan geeft families in afgelegen gebieden de mogelijkheid tot sparen en lenen. Hierdoor kunnen zij bijvoorbeeld investeren in een eigen bedrijfje.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind