Plan in Tanzania

Dit is het probleem

 • Jaarlijks overlijden er circa 122.000 kinderen onder de vijf jaar aan te voorkomen ziektes, zoals malaria en diarree.
 • Een derde van de kinderen maakt de lagere school niet af, en slechts een kwart van de kinderen gaat naar de middelbare school.
 • Kinderarbeid komt op grote schaal voor: 2,8 miljoen kinderen werken, vaak onder extreem gevaarlijke omstandigheden.

Dit doet Plan

 1. Kindbescherming

  Plan helpt kinderen misbruik te rapporteren en hulp in te roepen. Daarbij werkt Plan samen met scholen, gemeenschappen en de overheid aan het opzetten van beschermingssystemen voor kinderen. Met de campagne “Leren zonder Angst’ dringt Plan geweld op scholen terug.

 2. Gezondheid en hygiëne

  Bij scholen worden systemen aangelegd voor de opvang van regenwater. Hierdoor hebben de leerlingen schoon drinkwater. Verder helpt Plan de komende vijf jaar circa 850.000 mensen uit de regio Dodoma met het verbeteren van de sanitaire voorziening. De families leren ook alles over hygiëne en het voorkómen van ziektes bij hun kinderen.

 3. Onderwijs

  Steeds meer kinderen krijgen goed onderwijs. Plan traint leerkrachten, richt scholen in en verleent studiebeurzen. Met het opzetten van dagcentra krijgen peuters en kleuters een plek om te spelen en leren. Ouders leren in de centra alles over de ontwikkeling van hun kleine kinderen.

 4. Inclusief onderwijs

  Veel gehandicapte kinderen gaan niet naar school. Scholen zijn vaak niet op hun behoeften toegerust, en onderwijs aan gehandicapte kinderen is niet algemeen geaccepteerd. Plan identificeert kinderen die op deze wijze worden achtergesteld. Ook traint Plan leerkrachten in lesmethoden voor inclusief onderwijs.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind