Plan in Peru

Peru in het kort

 • Bevolking: 29,7 miljoen (VN, 2012)
 • Hoofdstad: Lima
 • Belangrijkste talen: Spaans, Quechua, Aymara
 • Percentage kinderarbeid: 2,5 miljoen
 • Kinderen met groeiachterstand door ondervoeding: 20%
 • Kinderen die niet naar de middelbare school gaan: 19%
 • Mensen zonder sanitair: 29%

 

Dit is het probleem

 • Veel kinderen in Peru verkeren in slechte gezondheid doordat hun ouders niet in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien. Bij veel kinderen komen acute luchtweginfecties voor. De gezondheidszorg in Peru is bovendien gebrekkig.
 • Jongeren krijgen weinig kansen en velen zijn werkloos. Veel jongeren in Peru kunnen zich in een werksituatie moeilijk staande houden doordat zij de kans niet krijgen sociale vaardigheden op te doen. Bovendien krijgen ze vaak geen voorlichting over geboorteplanning en het voorkomen van seksueel overdraagbare ziektes. Hierdoor lopen zij gezondheidsrisico’s en worden zij gemakkelijker uitgebuit.
 • Er is veel geweld in Peru. Veel kinderen worden geestelijk en/of lichamelijk misbruikt en verwaarloosd.

Dit doet Plan

 1. Gezondheid en ontwikkeling

  Plan helpt de gezondheidszorg voor moeder en kind verbeteren. Ouders worden begeleid bij het gezond grootbrengen van hun kinderen, en krijgen voorlichting over hygiëne en voeding. Ook helpt Plan bij het opzetten van schooltjes voor peuters en kleuters, zodat zij een goede basis krijgen.

 2. Vakopleidingen voor jongeren

  Jongeren krijgen de kans vakopleidingen en trainingen te volgen, zodat zij gemakkelijker werk vinden of een eigen bedrijfje kunnen starten. Verder krijgen jongeren voorlichting over geboorteplanning en het voorkomen van seksueel overdraagbare ziektes.

 3. Bescherming tegen geweld

  Vrouwen en meisjes in Lima lopen elke dag risico om slachtoffer te worden van geweld. Plan bouwt aan netwerken die vrouwen en kinderen beschermen tegen misbruik en geweld. Ambtenaren en lokale groepen leren misbruik voorkomen en ondersteuning te geven aan de slachtoffers van misbruik. Lokale autoriteiten worden ook aangezet tot het invoeren van veiligheidsmaatregelen en het creëren van veilige openbare ruimtes.

 4. Kinderen met een beperking

  Plan voert projecten uit voor kinderen met een beperking. Daarbij wordt gezorgd voor meer onderwijskansen en vakopleidingen voor de kinderen. Verder helpt Plan ze bij het vinden van werk.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind