Plan in Pakistan

Pakistan in het kort

 • Bevolking: 193,2 miljoen
 • Hoofdstad: Islamabad
 • Talen: Engels, Urdu, Punjabi, Sindhi
 • Religie: islam
 • Jaarlijkse kindersterfte (0-5 jaar) op elke 1000 levendgeborenen: 65,1
 • Kinderen die niet naar school gaan: 5,1 miljoen; tweederde daarvan zijn meisjes
 • Meisjes die voor hun 18de jaar trouwen: 24%

 

Dit is het probleem

 • In Pakistan is de gezondheidszorg slecht en zestig procent van de kindersterfte wordt veroorzaakt door watergerelateerde ziektes als diarree. Minder dan de helft van de vrouwen wordt tijdens hun bevalling goed begeleid.
 • Meisjes krijgen weinig onderwijs- en arbeidskansen. Bijna een kwart van de meisjes is vóór hun achttiende jaar getrouwd.
 • Natuurrampen als aardbevingen en overstromingen komen steeds vaker voor in Pakistan. In 2012 werden meer dan vier miljoen mensen getroffen door een overstroming.

Dit doet Plan

 1. Gezondheid

  Plan verbetert de gezondheidszorg voor moeder en kind. Moeders krijgen goede zwangerschapsbegeleiding en kinderen worden gevaccineerd. In verschillende gemeenschappen legt Plan waterpunten aan en worden latrines gebouwd. Door de verbeterde hygiëne, lopen kinderen minder risico om ziek te worden.

 2. Inkomen

  Plan helpt families met het vormen van spaar- en leengroepen en boerencoöperaties. Ook worden mensen op het platteland geholpen bij het zoeken naar nieuwe inkomstenbronnen. Zo komt er meer geld beschikbaar voor de kinderen.

 3. Natuurrampen

  Plan zorgt ervoor dat families goed zijn voorbereid op een eventuele ramp, en dat zij bijvoorbeeld tijdens een overstroming adequaat kunnen handelen. Zij leren de schade beperken en de hygiëne te handhaven, zelfs onder moeilijke omstandigheden.

 4. Gelijkheid

  Plan werkt naar gelijkheid tussen meisjes en jongens. Er worden kansen gecreëerd voor meisjes en vrouwen uit diverse hoeken van de samenleving. Daarbij biedt Plan ze de mogelijkheid om (middelbaar) onderwijs te volgen. Ook wordt er samen naar werk buiten de huishoudelijke sector gezocht.

 5. Wederopbouw

  De economie en het milieu hebben in sommige gebieden flink te lijden gehad van (grens)conflicten. Plan helpt families in de getroffen gebieden een nieuw bestaan op te bouwen. Daarnaast maakt Plan families weerbaarder, zodat de aanhoudende spanning in het gebied ze minder schade berokkent.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind