Plan in Nepal

Nepal in het kort

 • Bevolking: 31 miljoen
 • Hoofdstad: Kathmandu
 • Taal: Nepali
 • Mensen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater: 12%
 • Kinderarbeid (leeftijd 5-14): 34%
 • Kinderen met ondergewicht: 29%

 

Dit is het probleem

 • In Nepal worden vrouwen en meisjes gemakkelijk slachtoffer van mensenhandel. Velen van hen belandden in de prostitutie of moeten werken als huishoudelijke hulp.
 • De hygiënische omstandigheden zijn slecht en ziektes liggen op de loer. Bijna driekwart van de mensen op het platteland heeft geen sanitair.
 • Veel families in Nepal hebben nauwelijks genoeg geld om gezonde voeding voor hun kinderen te kopen. 41 procent van de kinderen heeft, als gevolg van ondervoeding, een groeiachterstand.

Dit doet Plan

 1. Beschermd tegen rampen

  Plan helpt gemeenschappen de schade van natuurrampen, zoals overstromingen en aardbevingen, te beperken. Bijvoorbeeld door het bouwen van dijken. Op scholen leren kinderen hoe ze in een noodsituatie moeten handelen, en ze leren eerste hulp te bieden.

 2. Onderwijs

  Steeds meer gemarginaliseerde kinderen, onder wie meisjes en ‘onaanraakbare’ kinderen, kunnen met hulp van Plan naar school. Ook volgen leerkrachten trainingen in moderne en kindvriendelijke lesmethoden, waardoor zij geen lijfstraffen meer toepassen.

 3. Kinderen een stem geven

  Plan geeft kinderen de vaardigheden en het zelfvertrouwen om hun stem te laten horen. Kinderen worden ook betrokken bij het bestuur van hun school en bij de ontwikkelingscomités in hun dorp. Zo kunnen zij meebeslissen over onderwerpen die hen aangaan.

 4. Inclusief onderwijs

  Veel gehandicapte kinderen krijgen geen onderwijs, omdat scholen niet op hun behoeften zijn toegerust, of omdat zij gestigmatiseerd worden. Plan werkt, samen met het Nepalese ministerie van Onderwijs, voor meer onderwijskansen voor gehandicapte kinderen. Daarbij wil Plan een nieuw curriculum invoeren, dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen met een handicap.

 5. Inkomen

  Plan helpt vrouwen uit gemarginaliseerde groepen financieel zelfstandig te worden. Zij kunnen lid worden van een spaar- en leengroep, zodat ze een eigen bedrijfje kunnen starten. Ook krijgen zij de kans om coöperaties te vormen en trainingen te volgen in landbouw en (klein)veeteelt.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind