Plan in Mali

Mali in het kort

 • Bevolking: 16,4 miljoen
 • Hoofdstad: Bamako
 • Talen: Frans, Bambara, Berbers, Arabisch
 • Levensverwachting: 54
 • Vrouwenbesnijdenis: 85,2%
 • Alfabetisme: 33,4%

 

Dit is het probleem

 • Veel kinderen in Mali in de leeftijd van nul tot vijf jaar overlijden aan relatief eenvoudig te voorkomen en te behandelen ziektes, zoals diarree, malaria en longontsteking. Een groot deel van de kinderen is ondervoed, waardoor ziektes sneller vat op ze krijgen.
 • Slechts 55 procent van de meisjes en 62 procent van de jongens gaat naar de middelbare school. Vooral op het platteland en onder meisjes is het aantal vroegtijdig schoolverlaters groot. Door een gebrek aan leerkrachten is de kwaliteit van het onderwijs slecht.
 • Bijna 90% van de vrouwen ondergaat een besnijdenis.

Dit doet Plan

 1. Onderwijs

  Plan zorgt ervoor dat meer kinderen, vooral meisjes, goed onderwijs krijgen. Leerkrachten volgen trainingen in kindvriendelijke lesmethoden. Ouders worden gestimuleerd om hun kinderen naar school te sturen. Ook zet Plan voor de kleinste kinderen speel- en leercentra op.

 2. Gezondheid en hygiëne

  Plan geeft trainingen aan vrijwilligers op het platteland. Zij zullen voorlichting geven over het voorkomen van ziektes. Ook geeft Plan voorlichting over HIV/aids, malaria en gezonde voeding. Verder wordt er geholpen met de bouw van latrines en zijn er bijeenkomsten over hygiëne. Hierdoor lopen kinderen minder risico op ziektes als diarree.

 3. Kindbescherming

  Plan voert campagne tegen vrouwenbesnijdenis, kindhuwelijken en kinderhandel. Daarnaast worden mensen bewust gemaakt van het recht van kinderen op een veilige en gezonde jeugd.

 4. Rampenplan

  Meer dan 225.000 Malinezen zijn nog altijd ontheemd. Plan blijft de vluchtelingen de praktische hulp en ondersteuning bieden die zij nodig hebben.

 5. Ongelijkheid

  Naar de mening van vrouwen en kinderen wordt in Mali nauwelijks geluisterd. Plan helpt vrouwen en meisjes een stem te krijgen in alle projecten, of het nu de bouw van een latrine is of een bijeenkomst over kindbescherming.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind