Plan in Malawi

Malawi in het kort

 • Bevolking: 15,4 miljoen
 • Hoofdstad: Lilongwe
 • Talen: Engels, Chichewa
 • Kindersterfte (0 tot 5 jaar): 83 van de 1000
 • Ondervoede kinderen (0 tot 5 jaar): 13,8%
 • Alfabetisme onder jongeren: 84%
 • Bevolking zonder sanitair: 7 miljoen

 

Lees hoe Plan in Malawi werkt aan een gedragsverandering ten opzichte van kindhuwelijken

Dit is het probleem

 • Een op de tien kinderen heeft zijn/haar ouders of verzorgers verloren aan HIV/aids. Er zijn in totaal 600.000 aidswezen. Zonder de bescherming van hun ouders lopen kinderen het risico om slachtoffer te worden van geweld, uitbuiting, kinderhandel en discriminatie.
 • Jaarlijks sterven er duizenden kinderen aan diarree, door het drinken van vervuild water en door slechte hygiënische omstandigheden. Slechts twee van de tien mensen hebben een bruikbaar toilet.
 • Duizenden vrouwen sterven tijdens hun zwangerschap of bevalling, omdat zij geen goede zwangerschapsbegeleiding kregen.

Dit doet Plan

 1. Gezondheid

  Plan begeleidt ouders bij het gezond grootbrengen van hun kinderen. Daarbij wordt voorlichting gegeven over voeding en het voorkómen van ziektes. Ook zorgt Plan ervoor dat medische diensten beter aansluiten op de behoeften van jongeren. Bijvoorbeeld door voorlichting te geven over geboorteplanning en het voorkomen van en testen op aids.

 2. Water en hygiëne

  In tien districten werkt Plan aan de aanleg van drinkwatervoorzieningen en sanitair. Dit zorgt ervoor dat kinderen minder risico’s lopen op ziektes.

 3. Onderwijs

  Plan zorgt ervoor dat meer kinderen naar de lagere school kunnen, vooral meisjes en gehandicapte kinderen. Verder wordt er aan peuters en kleuters een goede basis gegeven voor de lagere school, door centra in te richten waar zij kunnen spelen en leren.

 4. Gezondheidszorg

  Veel gezondheidscentra kampen met een gebrek aan medicijnen. Door de slechte medische zorg, overlijden kinderen soms aan eenvoudig te voorkomen ziektes. Plan stelt gezondheidscentra in staat medicijnen aan te schaffen en helpt families medische hulp in te roepen als dat nodig is.

 5. Kindbescherming

  De projecten van Plan tegen kindhuwelijken winnen aan kracht. Plan blijft met de overheid samenwerken aan wetgeving. In 300 gemeenschappen roepen kindbeschermingscomités kindhuwelijken een halt toe.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind