Plan in Kenia

Kenia in het kort

 • Hoofdstad: Naïrobi
 • Bevolking: 45 miljoen
 • Percentage van de bevolking jonger dan 15 jaar: 42%
 • Jaarlijkse sterfte kinderen 0-5 jaar: 107.000
 • Aantal malariagevallen in 2012: 1,4 miljoen
 • Mensen zonder schoon water: 41%

 

Dit is het probleem

 • Rond zestig procent van de kinderen maakt de middelbare school niet af, en een kwart van de kinderen verricht kinderarbeid.
 • Meisjes trouwen vaak al op jonge leeftijd en meer dan een kwart van hen heeft vóór hun achttiende jaar een kind.
 • Veel kinderen overlijden aan eenvoudig te voorkomen of te behandelen ziektes, zoals mazelen of diarree. Deze ziektes worden meestal veroorzaakt door een gebrek aan sanitair en schoon drinkwater. Minder dan de helft van de vrouwen wordt tijdens hun zwangerschap en bevalling professioneel begeleid. Duizenden baby’s komen hierdoor al binnen zes weken te overlijden.

Dit doet Plan

 1. Gezondheid

  Plan helpt kinderen te vaccineren tegen kinderziektes. Ouders en gezondheidswerkers leren hoe zij malaria en kinderziektes kunnen voorkomen en behandelen. Ook geeft Plan voorlichting aan jongeren over geboorteplanning en het voorkomen van seksueel overdraagbare ziektes. In gemeenschappen wordt geholpen met de aanleg van drinkwatersystemen.

 2. Onderwijs

  Plan maakt zich sterk voor onderwijs voor kinderen met een beperking. Voor meisjes wordt de drempel naar school verlaagd door latrines te bouwen, zodat zij tijdens hun menstruatie niet thuis hoeven te blijven. Verder geeft Plan trainingen aan leerkrachten, worden er klaslokalen gebouwd en schooltjes opgezet voor peuters en kleuters.

 3. Kindbescherming

  Samen met families, gemeenschappen en overheden, zorgt voor betere manieren om kinderen tegen alle vormen van misbruik te beschermen. Plan geeft voorlichting over kinderrechten en voert campagne tegen geweld tegen kinderen. Daarbij worden kinderen geholpen zelfvertrouwen op te bouwen, zodat zij misbruik durven melden.

 4. Gezonde voeding

  Plan helpt goedlopende spaargroepen hun kennis te delen in de gemeenschappen. Op deze manier kunnen families meer voedsel produceren, waardoor de kinderen een gevarieerd en voedzaam menu krijgen.

 5. Inkomen

  Plan ontwikkelt een programma om gemeenschappen te helpen omgaan met klimaatsverandering. Bijvoorbeeld door gewassen te kweken die beter bestand zijn tegen extreem weer. Er worden moderne landbouwmethoden geïntroduceerd bij boeren en zij worden geholpen hun producten op de markt te brengen.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind