Plan in Kameroen

Kameroen in het kort

 • Bevolking: 23,1 miljoen
 • Hoofdstad: Yaoundé
 • Talen: Engels (officieel), Frans (officieel), 24 Afrikaanse talen
 • Bevolking die in armoede leeft: 40%
 • Babysterfte: 18%
 • Kinderen tussen 5 en 14 die moeten werken: 1,4 miljoen

 

Lees hoe Plan in Kameroen taboes doorbreekt rondom HIV/aids

Dit is het probleem

 • Bijna de helft van de families op het platteland heeft geen schoon drinkwater, en 64% heeft geen bruikbaar sanitair. De gezondheid van kinderen loopt hierdoor gevaar.
 • Door een gebrek aan deskundige verloskundige hulp eindigt 0,69% van de bevallingen in het overlijden van de moeder. Hiermee staat Kameroen op nummer tien van de wereldranglijst van moedersterfte.
 • Slechts 58% van de kinderen op het platteland heeft een geboortebewijs. Zij kunnen niet bewijzen hoe oud ze zijn en hebben geen officiële burgerstatus.

Dit doet Plan

 1. Onderwijs

  Plan renoveert scholen, schaft schoolmeubilair en leermiddelen aan en traint leerkrachten in moderne lesmethoden. Ook worden de scholen voorzien van drinkwaterpunten en latrines. Hierdoor verbetert de gezondheid van kinderen.

 2. Gezondheid

  Op het platteland helpt Plan met het opzetten van mobiele klinieken. Hierdoor krijgen families toegang tot allerlei diensten, zoals verloskundige hulp, HIV-testen en vaccinaties. Daarbij leren gemeenschappen hun kinderen beschermen tegen malaria. Zwangere vrouwen met HIV krijgen medicijnen om te voorkómen dat zij het virus overdragen op hun baby’s.

 3. Hulp bij rampen

  Plan ondersteunt families die getroffen worden door een ramp, zoals afgelopen jaar een overstroming in het noorden van Kameroen, en een voedselcrisis in de Sahel. De families krijgen voedselhulp, medicijnen en psychische steun. Ook zorgt Plan ervoor dat de kinderen onderwijs blijven krijgen.

 4. Inkomen

  Plan gaat van start met een spaar- en leenprogramma. Hierdoor krijgen steeds meer vrouwen de kans om een eigen bedrijfje te beginnen. De extra inkomsten kunnen zij besteden aan de kinderen, bijvoorbeeld voor onderwijs, kleding en medicijnen.

 5. Kindbescherming

  Veel aandacht blijft uitgaan naar de bescherming van kinderen. Daarbij werkt Plan samen met de overheid, UNICEF en lokale partners aan het opzetten van een kinderhulplijn en een systeem voor digitale geboorteregistratie.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind