Plan in Indonesië

Indonesië in het kort

 • Bevolking: 253 miljoen
 • Hoofdstad: Jakarta
 • Aantal gesproken talen: meer dan 300
 • Bevolking die in armoede leeft: 32 miljoen
 • Jaarlijkse kindersterfte (0-5 jaar): 151.000
 • Kinderen met groeiachterstand: 36%

 

Lees hier hoe Plan via de radio campagne voert voor kinderrechten in Indonesië

Dit is het probleem

 • 43 miljoen mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater en bijna de helft van de bevolking heeft geen sanitair.
 • Natuurrampen komen vaak voor, en gemeenschappen zijn kwetsbaar voor overstromingen en aardbevingen. Alleen al in 2012 werd Indonesië door 12 natuurrampen getroffen.
 • Veel kinderen hebben geen toegang tot kwalitatief goed onderwijs en slechts 58 procent van de kinderen gaan door naar de middelbare school.

Dit doet Plan

 1. Onderwijs

  Plan ontwikkelde een programma voor ‘inclusief’ onderwijs, waardoor kinderen met een beperking naar school kunnen. Daarbij worden er scholen geholpen met de aanschaf van de middelen die gehandicapte kinderen nodig hebben, en met het aanpassen van hun lesmethoden.

 2. Gezondheid en ontwikkeling

  Plan geeft kinderen de mogelijkheid om te spelen en leren, zodat zij zich goed kunnen ontwikkelen. Ouders volgen trainingen, zodat zij de groei en ontwikkeling van hun kinderen kunnen controleren. Ook leren zij alles over gezonde voeding voor hun kinderen en over de voordelen van borstvoeding.

 3. Schoon water

  Honderden dorpen krijgen de beschikking over schoon drinkwater. Bewoners vormen comités die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en de reparatie van de watersystemen.

 4. Hygiëne

  Er worden trainingen gegeven in het onderhoud van nieuw gebouwde latrines. In andere dorpen stimuleert Plan de bouw en het gebruik van latrines, en geeft voorlichting over hygiëne. De leefomgeving blijft hierdoor schoner en kinderen lopen minder risico om ziek te worden.

 5. Werk voor jongeren

  Het programma van Plan om jongeren meer arbeidskansen te geven wint aan kracht. De komende drie jaar biedt Plan 10.000 jongeren vakopleidingen, financieel onderwijs, en trainingen in ondernemerschap.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind