Plan in Egypte

Egypte in het kort

 • Bevolking: 86,8 miljoen
 • Hoofdstad: Caïro
 • Talen: Arabisch (officieel), Engels, Frans
 • Aantal werkende kinderen: 993,417
 • Meisjes tussen 15-17 jaar die en besnijdenis ondergingen: 74,4%
 • Volwassenen die niet kunnen lezen en schrijven: 23 miljoen

 

Dit is het probleem

 • Veel kinderen verlaten voortijdig hun school. Slechts 70 procent van de kinderen gaat naar de middelbare school.
 • Meisjes zijn kwetsbaar voor misbruik. Zo is bijna driekwart van de meisjes in de leeftijd van vijftien tot zeventien jaar besneden.
 • Bijna een kwart van de jongeren (tussen de 15 en 24) is werkloos. Daarnaast is de ongelijkheid tussen meisjes en jongens groot. Meer dan de helft van de jonge vrouwen is werkloos, tegenover vijftien procent van de jonge mannen.

Dit doet Plan

 1. Gezondheid en ontwikkeling

  Plan geeft moeders en verzorgers uit de sloppenwijken van Caïro voorlichting over gezonde voeding, hygiëne en het belang van peuteronderwijs. De moeders leren ook de symptomen van ziektes en beperkingen herkennen. Zo krijgen de kinderen meer kans om gezond op te groeien.

 2. Kindbescherming

  Om straatkinderen te ondersteunen heeft Plan een mobiele unit opgezet. De kinderen kunnen hier terecht voor gezondheidszorg, maaltijden en kleding. Hier worden ook sport- en spelactiviteiten voor de kinderen georganiseerd.

 3. Gezondheid

  Plan organiseert informatieavonden om roken en alcohol- en drugsgebruik tegen te gaan. Ouders leren daarbij hoe zij kinderen en jongeren veilig kunnen laten opgroeien.

 4. Speciaal project voor vaders

  Plan ging van start met een project waarbij veertig vaders uit Qalyoubiya, in de Nijldelta, leerden meer betrokken te zijn bij de opvoeding van hun kinderen. Het komende jaar zullen nog meer vaders leren over goed ouderschap.

 5. Jongeren leren een vak

  Jongeren krijgen via Plan de kans om deel te nemen aan een spaar- en leengroep waarmee zij een eigen bedrijfje kunnen starten. Plan helpt de jongeren ook bij het zoeken naar werk.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind