Plan in Ecuador

Ecuador in het kort

 • Bevolking: 15,6 miljoen
 • Hoofdstad: Quito
 • Talen: Spaans (officieel), Quechua en Shuar
 • Bevolking die in armoede leeft: 5%
 • Geschatte aantal meisjes dat niet naar school gaat: 149.572
 • Kinderen van kinderen die thuis of op school lijfstraffen krijgen: 70%

 

Lees over de wereldwijde campagne ‘Learn without Fear’

Dit is het probleem

 • Meer dan een kwart van de jongeren gaat niet naar de middelbare school en bijna 70 procent van de jongeren uit inheemse gemeenschappen en 56 procent van de Afro-Ecuadoraanse jongeren maakt de middelbare school niet af.
 • Veel meisjes gaan niet naar school omdat zij als huishoudelijke hulp moeten werken. Meer dan twintig procent van de meisjes is voor hun achttiende jaar getrouwd.
 • Meer dan de helft van de kinderen krijgt thuis lijfstraffen. Daarnaast hebben veel kinderen op school te maken met geweld.

Dit doet Plan

 1. Onderwijs

  Plan geeft trainingen aan leerkrachten en bouwt en renoveert klaslokalen, kantines en toiletten. Daarnaast worden ouders betrokken bij de scholen van hun kinderen. Bovendien zet Plan centra op waar kleine kinderen kunnen spelen en leren. Ouders leren in deze centra over gezonde voeding en het goed grootbrengen van hun kinderen.

 2. Water en hygiëne

  Plan verbetert ook de drinkwatervoorziening en het sanitair. De kinderen groeien nu op in een veilige en gezonde omgeving.

 3. Kinderen een stem geven

  Kinderen volgen trainingen in leiderschap en leren daar hun mening geven. Zij vormen jongerengroepen en leerlingenraden. Hierdoor kunnen zij beter voor hun rechten opkomen en meebeslissen over onderwerpen die hen aangaan.

 4. Gezondheid

  Plan gaat verder met campagnes om tienerzwangerschap en HIV/aids terug te dringen. In samenwerking met de Ecuadoraanse overheid geeft Plan seksuele voorlichting op scholen.

 5. Because I am a Girl

  De komende vijf jaar zal Plan erop toezien dat er in Ecuador, zoals afgesproken, meer kansen voor meisjes worden gecreëerd. Plan gaat bovendien de projecten voor meisjesrechten uitbreiden naar vier nieuwe provincies.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind