Plan in Colombia

Colombia in het kort

 • Bevolking: 48,3 miljoen
 • Hoofdstad: Bogotá
 • Taal: Spaans
 • Armoedepercentage: 8%
 • Mensen zonder sanitair: 23%
 • Kinderen beïnvloed door militaire conflicten: 2 miljoen

 

Dit is het probleem

 • In de steden is veel geweld en maken gewapende bendes de straten onveilig. Veel kinderen en vrouwen worden geestelijk en lichamelijk misbruikt. Ook lopen zij het risico om seksueel uitgebuit te worden.
 • Eenvoudig te voorkomen ziektes, zoals diarree, kosten jaarlijks aan 16.000 kinderen onder de vijf het leven.
 • De kwaliteit van het onderwijs is slecht, vooral op het platteland. Veel kinderen stoppen met school omdat ze moeten werken of omdat ze voor het geweld moeten vluchten.

Dit doet Plan

 1. Kindbescherming

  Plan helpt kinderen te beschermen tegen misbruik, geweld, uitsluiting en discriminatie. Kinderen worden geholpen met het verwerken van de trauma’s die zij door het gewapende conflict opliepen. Ook geeft Plan voorlichting aan jongeren over geboorteplanning en het voorkomen van ziektes zoals HIV/aids.

 2. Financiële zekerheid

  Families worden geholpen met het opzetten van spaargroepen, waardoor zij hun inkomen kunnen vergroten. Verder biedt Plan jongeren de mogelijkheid om een vak te leren en zo meer kans te maken op werk en een eigen inkomen.

 3. Onderwijs

  Plan zorgt dat kinderen op school een veilige en stimulerende leeromgeving krijgen, zodat zij zich ten volle kunnen ontwikkelen. Jongeren, vooral meisjes, vluchtelingen en minderheidsgroepen, krijgen via Plan de kans om door te stromen naar het hoger onderwijs.

 4. Vrede bewaren

  Plan heeft een goede relatie met de Colombiaanse overheid en hoopt een rol te kunnen spelen in het vredesproces. Dit proces is gekoppeld aan een grootschalig programma tegen ongelijkheid. Daarbij zal Plan met de overheid samenwerken aan een betere toekomst voor de meest kwetsbare groepen.

 5. Psychische hulp

  Aan slachtoffers van geweld wordt psychosociale hulp geboden. Dit project heeft de hoogste prioriteit, omdat het bijdraagt aan het herstel van slachtoffers en dit het onderlinge vertrouwen tussen families en gemeenschappen helpt herwinnen.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind