Plan in China

China in het kort

 • Bevolking: 1,35 miljard
 • Hoofdstad: Beijing
 • Taal: Mandarijn
 • Percentage mensen dat geen toegang heeft tot schoon water: 10%
 • Mensen die in armoede leven: 128 miljoen
 • Kinderen die niet naar de opvang gaan: 39%

 

Dit is het probleem

 • Veel kinderen uit arme gemeenschappen worden misbruikt; 29 procent van de meisjes en 22 procent van de jongens is wel eens seksueel misbruikt. Op scholen heerst veel geweld.
 • Peuters en kleuters hebben weinig leermogelijkheden en kunnen zich daardoor niet goed ontwikkelen. Bijna de helft van de kleine kinderen gaat niet naar school.
 • De rechten van kinderen worden vaak niet gerespecteerd. Kinderen met een beperking worden door de gemeenschap uitgesloten.

Dit doet Plan

 1. Onderwijs en ontwikkeling

  Plan zet schooltjes op voor peuters en kleuters in afgelegen gebieden. Daartoe traint Plan leerkrachten en schaft schoolmeubilair, schriften, speelgoed en boeken aan. Ouders en verzorgers leren meer over de verzorging en ontwikkeling van kinderen in hun eerste levensjaren.

 2. Rampenplan

  Op scholen helpt Plan met het opzetten van rampenplannen, zodat leerkrachten in een noodgeval adequaat kunnen handelen. Ook begeleidt Plan kinderen en jongeren bij het veiliger maken van hun gemeenschap.

 3. Gezondheid

  Plan werkt aan het verbeteren van de gezondheidszorg op het platteland. Zo leren ouders en lokale doktoren in een vroeg stadium darmaandoeningen, luchtweginfecties en kinderziektes te herkennen en behandelen.

 4. Kindbescherming

  Met voorlichtingscampagnes maakt Plan kinderen bewust van hun rechten. Ook helpt Plan zo tienerhuwelijken en kinderhandel voorkómen. Daarnaast wordt de campagne ‘Leren zonder Angst’ uitgebreid om het geweld op scholen terug te dringen.

 5. Zorg voor kwetsbare kinderen

  Plan zorgt ervoor dat meer kinderen op het platteland, vooral die met een handicap, de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. Ook breidt Plan het team van lokale vrijwilligers uit om de gemeenschapscentra in afgelegen gebieden te versterken.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind