Plan in Burkina Faso

Burkina Faso in het kort

 • Hoofdstad: Ouagadougou
 • Bevolking: 18 miljoen
 • Inwoners onder de 18 jaar: 8,8 miljoen
 • Sterftecijfer onder 5 jaar: bijna 10%
 • Gezinnen zonder hygiene faciliteiten: 83%

 

Lees hier hoe Aicha ontsnapte aan een gedwongen huwelijk

Dit is het probleem

 • Het basisonderwijs in Burkina Faso is slecht. Meer dan twee derde van de kinderen kunnen op hun vijftiende niet lezen en schrijven.
 • Meer dan eenderde van de kinderen in de leeftijd van vijf tot veertien jaar werkt langer dan 28 uur per week. Bijvoorbeeld in gevaarlijke goudmijnen of thuis in het huishouden.
 • Jongeren krijgen geen seksuele voorlichting. Meer dan de helft van de jongeren onder de 24 jaar weet niet dat een condoom beschermt tegen HIV/aids.

Dit doet Plan

 1. Onderwijs verbeteren

  Onderwijs ligt aan de basis van een goede toekomst. Plan geeft daarom trainingen aan leerkrachten in betere onderwijsmethoden en verbetert scholen. Ook zorgt Plan ervoor dat meisjes en kinderen met een beperking dezelfde onderwijskansen krijgen, zodat álle kinderen een goede start krijgen in het leven.

 2. Overlevingskansen vergroten

  Plan zorgt ervoor dat kinderen onder de vijf betere overlevingskansen krijgen. Plan traint lokale vrijwilligers en geeft voorlichting over hygiëne om ziektes als diarree terug te dringen. Om malaria te voorkomen stimuleert Plan het gebruik van muskietennetten.

 3. Ondervoeding tegengaan

  Meer dan een kwart van de kinderen heeft een groeiachterstand door ondervoeding. Op scholen zorgt Plan voor gezonde voeding en melk. Ook steunt Plan families met het verbeteren van hun inkomen, zodat zij voldoende voedsel voor hun kinderen kunnen kopen.

 4. Kindbescherming

  Plan zorgt ervoor dat kinderen van Malinese vluchtelingen onderwijs krijgen en richt in de vluchtelingenkampen kindvriendelijke ruimtes in waar de kinderen kunnen spelen en psychosociale steun krijgen. Ook steunt Plan kinderen die slachtoffer zijn van geweld. Met voorlichtingscampagnes over kinderrechten helpt Plan gemeenschappen om geweld tegen kinderen tegen te gaan.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind