Plan in Benin

Benin in het kort

 • Bevolking: 10,3 miljoen
 • Hoofdstad: Porto-Novo
 • Talen: Frans (officieel), Fon, Ge, Bariba, Yoruba, Dendi
 • Armoedepercentage: 36,2% (2011)
 • Mensen die geen toegang tot schoon drinkwater hebben: 24%
 • Kinderen die de basisschool niet afmaken: 23%
 • Kinderen, met groeiachterstand als gevolg van ondervoeding: 45%

 

Dit is het probleem

 • Slechts vijf procent van de families op het platteland in Benin beschikt over sanitair. Hierdoor is de leefomgeving van veel kinderen vervuild en het drinkwater is bovendien vaak een bron van ziektekiemen. Kinderen lopen daardoor dagelijks het risico om ziek te worden en te overlijden.
 • Veel kinderen hebben onvoldoende voedsel om gezond op te groeien en achttien procent van de kinderen is in meer of mindere mate ondervoed.
 • Meisjes in Benin krijgen weinig kansen en mogelijkheden om naar school te gaan. Minder dan een kwart van de meisjes gaat naar de middelbare school.

Dit doet Plan

 1. Gezondheid

  Plan werkt aan de aanleg van drinkwatersystemen en sanitair. Families leren hoe ze hun kinderen gezond kunnen houden. Moeders worden voor, tijdens en na de bevalling professioneel begeleid. Verder krijgen jongeren voorlichting over geboorteplanning en het voorkomen van seksueel overdraagbare ziektes.

 2. Onderwijs

  Plan werkt eraan dat alle kinderen goed onderwijs krijgen. Ouders worden gestimuleerd hun kinderen te laten leren en spelen. Daarnaast ondersteunt Plan de bouw van scholen, en schaft zij schoolmeubilair en leermiddelen aan. Leerkrachten volgen trainingen in kindvriendelijke lesmethoden.

 3. Kindbescherming

  Plan werkt samen met gemeenschappen aan de bescherming van kinderen tegen kinderarbeid, kinderhandel en kindhuwelijken. Ook zorgt Plan ervoor dat kinderen een geboortebewijs krijgen. Daardoor zijn zij beter beschermd tegen misbruik.

 4. Kinderen een stem geven

  Plan blijft samenwerken met families, de media en lokale overheden om kinderen een stem te geven. Het doel is dat kinderen een inbreng krijgen en een actieve rol kunnen spelen in hun gemeenschap.

 5. Onderwijs voor meisjes

  Plan wil een veilige en stimulerende leeromgeving creëren en meer meisjes helpen hun schoolopleiding te voltooien. Hierdoor krijgen zij evenveel arbeidskansen als jongens.

Resultaten in 2016

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind