Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

MYOMY – My Paper Bag Baby

Buy a bag, change a life

Het Nederlandse tassenmerk MYOMY lanceert in december 2015 de My Paper Bag Baby, een unisex luiertas, die later ook kan worden gebruikt als hand- of reistas. Voor iedere verkochte tas doneert MYOMY een bedrag aan Plan Nederland. Met dit geld wordt een geboortebewijs voor een baby in India mogelijk gemaakt.

De luiertassen worden met de hand gemaakt van duurzaam gelooid leer in een fairtrade gecertificeerde werkplaats in India. MYOMY werkt voornamelijk en al lange tijd in India en zij werden zich bewust van de behoeftes in dit land. “Een samenwerking met Plan Nederland om de levens te verbeteren van baby’s in India lag met de My Paper Bag Baby daarom voor de hand.” Marja Baas, directeur van MYOMY.

Geboortebewijzen in India

luiertas230 miljoen kinderen onder de vijf jaar zijn niet geregistreerd in India, waardoor ze moeilijk toegang tot gezondheidszorg en onderwijs hebben en neemt de kans op misbruik, uitbuiting en discriminatie toe. Met een geboortebewijs hebben pasgeborenen een kans op een beter bestaan. Plan Nederland zet zich hier al jaren voor in.

MYOMYMYOMY

MYOMY is een Nederlands tassenmerk dat fairtrade lederen tassen en accessoires produceert en verkoopt vanuit een duurzame gedachte. Het bedrijf is in 2007 ontstaan omdat ze met de productie van producten de wereld een beetje beter wilden maken. De producten worden zowel online verkocht als in ruim 200 winkels in Nederland en in het buitenland.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.