B&T – Verantwoord veranderen

Samen met adviesbureau B&T werkt Plan Nederland aan een nieuw trainings- en reisconcept – Expedition Uganda. Hierbij worden professionals uit de Nederlandse onderwijs sector gekoppeld aan hun Ugandese collega’s. Samen werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling én kwaliteitsverbetering van het onderwijs in Uganda.

B&T

Over B&T

B&T gelooft in de jeugd. En in onderwijs dat jongeren helpt hun plek te vinden. Van de klas tot aan de bestuurskamer en van leraar tot Raad van Toezicht. Met oog voor kinderen en leraren en verstand van processen en organisaties. Eén van de diensten die B&T aanbiedt via de B&T Academy is het verzorgen van trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. En dat is precies waar B&T en Plan Nederland elkaar hebben gevonden.

Plan Nederland en B&T: een goede match

In Uganda maken veel meisjes de overstap naar het voortgezet onderwijs niet en stoppen vroegtijdig met school. Plan Nederland wil daar graag verandering in aanbrengen met B&T door het opbouwen van capaciteit bij scholen in Uganda. Robbin Haaijer, B&T-directeur: “Samen maken we meer verschil. Elke deelnemer aan de Expedition Uganda kan heel veel invloed hebben. Alleen al door te willen, te acteren, te doen; met zijn eigen kennis en kunde en alle beperkingen daarvan. In Uganda verhoog je je onzekerheid en word je gedwongen meer zekerheid uit jezelf te halen.”

Vlogs - bekijk alle afleveringen!

B&T UgandaExpedition Uganda

In februari 2018 start de Expedition Uganda en bestaat uit vier modules. Deelnemers reizen in de derde module af naar Uganda en zijn twee weken te gast bij scholen in werkgebieden van Plan. Samen met de Ugandese leerkrachten werken ze samen aan verbetering van het onderwijs, zodat meer Ugandese meisjes veilig naar school kunnen.

Ga naar www.expedition-uganda.nl voor meer informatie.