WeCreate

In het kader van Burgerschap en Ontwikkelingssamenwerking (SBOS) investeert het ministerie van Buitenlandse Zaken in het bevorderen van meningsvorming, bewustwording en betrokkenheid bij internationale samenwerking. SBOS wordt voor het ministerie van Buitenlandse Zaken uitgevoerd door PwC, in samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut en Stichting Wilde Ganzen.

Lopende projecten

Met ondersteuning van SBOS startte in 2011 het vierjarige project WeCreate. Dit project richt zich op het ontwikkelen van campagnes over ontwikkelingssamenwerking en genderongelijkheid voor jongeren van 14 tot 25 jaar. Plan Nederland ontwikkelde samen met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht diverse mediaproducten, zowel online als offline. Hiermee worden jongeren in Nederland geïnformeerd en betrokken bij de achtergestelde positie van jonge vrouwen in ontwikkelingslanden. Ook uitwisseling maakt deel uit van het project. In het kader daarvan reisden Nederlandse studenten naar Ghana en Indonesië en verwerkten deze ervaring in een mediaproduct voor hun leeftijdsgenoten.

Inspireer je vrienden

Heeft u interesse in het werk van Plan of wilt u uw ondernemerschap samen met Plan inzetten voor een betere toekomst van meisjes en jongens wereldwijd? Neem dan contact met ons op.

Uw ondernemerschap voor een betere toekomst

Contact voor bedrijven

Contact voor bedrijven

Heeft u interesse in het werk van Plan Nederland of wilt u uw ondernemerschap samen met Plan inzetten voor een betere toekomst van meisjes en jongens wereldwijd? Neem dan contact met ons op.