Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

United Nations Population Fund (UNFPA)

UNFPA, het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties, richt zich op het verbeteren van seksuele en reproductieve gezondheid. De doelstellingen zijn: iedere zwangerschap is gewenst, iedere geboorte is veilig, alle jongeren zijn vrij van seksueel overdraagbare ziekten (inclusief HIV) en alle meisjes en vrouwen worden gelijkwaardig en respectvol behandeld.

UNFPA logoUNFPA werkt in 158 landen en heeft een hoofdkantoor in New York en liaison-kantoren in onder andere Brussel en Genève.

Lopende projecten/thema’s

In 2013 dienden Plan Nederland en Plan Bangladesh met succes een voorstel in op een ‘expression of interest’ van UNFPA Bangladesh voor een programma voor SRHR (Sexual and Reproductive Health and Rights) voor jongeren in Bangladesh. Hiervoor kreeg Plan een UNFPA-subsidie van 3 miljoen dollar. Het programma, genaamd Generation Breakthrough, heeft een looptijd van drie en een half jaar (midden 2013-eind 2016).

Beoogde resultaten

Het project richt zich op jongeren van 10-19 jaar en heeft als doel: het verbeteren van informatie over seksuele en reproductieve gezondheid, het promoten van gendergelijkheid, respect voor diversiteit en het uitbannen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook richt het programma zich op het ontwikkelen van modellen voor advocacy voor gendergelijkheid en het uitbannen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Uiteindelijk zullen 280.000 kinderen profiteren van betere toegang tot informatie en diensten op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en kunnen zij opgroeien met minder geweld en discriminatie tegen vrouwen en meisjes.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.