Turing Foundation

De Turing Foundation werd in 2006 opgericht door Pieter en Françoise Geelen uit de opbrengst van de beursgang van het bedrijf TomTom. De naam Turing Foundation is een eerbetoon aan Alan Turing (1912-1954), de Britse wetenschapper die door velen wordt gezien als de grondlegger van de computerwetenschap. De Turing Foundation richt zich op vier bestedingsdoelen: kunst, onderwijs, natuur en leprabestrijding.

Turing FoundationLopende projecten

Sinds 2013 ondersteunt de Turing Foundation een onderwijsproject van Plan in het district Kailahun in Sierra Leone, waar meisjes helaas minder vaak naar school gaan dan jongens. Het project heeft als doel voortgezet onderwijs voor meisjes toegankelijker te maken en hun kans op betaald werk te verbeteren.

Beoogde resultaten

  • Een veilige (leer)omgeving voor meisjes op scholen.
  • Families en gemeenschappen zijn bewust van het belang om meisjes naar school te laten gaan.
  • Voorzieningen, zoals klaslokalen, meubilair, boeken en sanitair, zijn verbeterd voor meisjes en jongens.
  • 1.500 kinderen, 50 leraren, 25 scholen en 10 gemeenschappen profiteren van het project.

Inspireer je vrienden

Heeft u interesse in het werk van Plan of wilt u uw ondernemerschap samen met Plan inzetten voor een betere toekomst van meisjes en jongens wereldwijd? Neem dan contact met ons op.

Uw ondernemerschap voor een betere toekomst

Contact voor bedrijven

Contact voor bedrijven

Heeft u interesse in het werk van Plan Nederland of wilt u uw ondernemerschap samen met Plan inzetten voor een betere toekomst van meisjes en jongens wereldwijd? Neem dan contact met ons op.