Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland – FDW

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. RVO.nl ondersteunt met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. RVO.nl werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie en stelt dienstverlening aan de ondernemer centraal. RVO.nl werkt in binnen- en buitenland samen met overheden, kennisinstellingen, internationale organisaties en tal van andere partnerorganisaties.

Fonds Duurzaam Water

Het Fonds Duurzaam Water (FDW) stimuleert publiek-private samenwerking in de watersector. Doel is het verbeteren van waterveiligheid en waterzekerheid in ontwikkelingslanden. Gezamenlijke initiatieven van overheidspartijen, bedrijfsleven en ngo’s of kennisinstellingen komen in aanmerking voor subsidie. Deze initiatieven richten zich op betere toegang tot drinkwater en sanitatie, efficiënt en duurzaam watergebruik, vooral in de landbouw, en veilige delta’s en verbeterd stroomgebied. Dit draagt op langere termijn bij aan duurzame economische groei, zelfredzaamheid en armoedebestrijding.

Lopende projecten

Van mei 2013 tot april 2019 voert Plan een waterproject uit in Mzuzu City, een snel groeiende stad in het noorden van Malawi. Het project is tot stand gekomen dankzij de publiek private samenwerking met het Nederlandse bedrijf Vitens Evides International en de Malawiaanse partners Northern Region Water Board en Mzuzu City Council.

Beoogde resultaten

  • Versterking van de financiële, technische en beheerscapaciteit van het lokale waterbedrijf en de gemeente.
  • Toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen voor de armere inwoners van Mzuzu City.
  • Efficiënter gebruik van het beschikbare water in Mzuzu City.
  • Terugdringing van de vervuiling van grondwater.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.