Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Mensenrechtenfonds

Via het Mensenrechtenfonds financiert het ministerie van Buitenlandse Zaken activiteiten van maatschappelijke organisaties op het gebied van mensenrechten.

Lopende projecten

In 2013 kreeg Plan Nederland een subsidie van 2 miljoen euro van het Mensenrechtenfonds voor het project ‘Obligation to Protect: Agents of Change Unite Against FGM/C’ om meisjesbesnijdenis te bestrijden in Egypte, Ethiopië, Kenia en Sudan. Het project loopt van 2014-2017 en heeft als doel meisjesbesnijdenis in één generatie uit te bannen in gemeenschappen in de betrokken landen. Plan pakt de problematiek aan op verschillende niveaus en werkt samen met meisjes, families, traditionele en religieuze leiders, mensenrechtenorganisaties en overheidsinstanties. Het project maakt gebruik van innovatieve methoden, zoals web-based apps en ICT.

Beoogde resultaten

  • 170.000 meisjes, 160.000 jongens, 150.000 ouders, 1.600 leraren en 1.200 traditionele en religieuze leiders zijn bereikt en bewust van de noodzaak meisjesbesnijdenis af te schaffen.
  • Meer dan 900 mensenrechtenverdedigers zijn gemobiliseerd om afschaffing van meisjesbesnijdenis te promoten.
  • Nationale en provinciale parlementen van de vier landen ontwikkelen wetgeving om meisjesbesnijdenis uit te bannen en zien toe op naleving van deze wet.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.