Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

De Europese Commissie in Mozambique

Sinds 1985 helpt de Europese Commissie Mozambique bij het halen van de Millenniumdoelen via steun aan het nationale armoedebestrijdingsprogramma. De belangrijkste samenwerkingsgebieden zijn daarbij onder meer goed bestuur, macro-economische ondersteuning, infrastructuur en regionale integratie, voedselzekerheid en rurale ontwikkeling.

Lopende projecten

In Mozambique bestaat de helft van de bevolking uit jongeren en de onderwijscijfers zijn extreem laag. Het terugdringen van de jeugdwerkloosheid is dan ook een cruciale factor om armoede te bestrijden. Met financiering van de Europese Commissie voert Plan van april 2013 tot maart 2017 daarom een project uit om de kansen van jongeren uit de districten van Homoine en Jangamo op de arbeidsmarkt te vergroten. Plan zorgt voor trainingen en verbetert trainingscentra, zodat zij aan de vraag van de markt kunnen voldoen. Plan werkt in dit project samen met lokale instituten, jongerencoöperaties en lokale ondernemingen.

Beoogde resultaten

  • Meer dan 2.000 jongeren hebben trainingen gevolgd en mede hierdoor een baan gevonden in hun regio.
  • Het gat tussen de marktvraag en een goed opgeleid marktaanbod is kleiner geworden.
  • In vier nieuwe trainingscentra worden marktconforme opleidingen en stages aangeboden.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.