Voort

Voort, een bemiddelingsbureau voor technici, werkt samen met Plan Nederland in een digitale spaar- en leengroep project in Zambia. Dit project geeft door middel van digitale spaar- en leengroepen jongeren een kans op een betere toekomst. Met de groei en ambitie van de organisatie wil Voort ook groeien in maatschappelijke verantwoordelijkheid door een meer gedegen, structurele en lange termijn samenwerking met Plan Nederland aan te gaan.

Onderwijs of een bedrijf

VoortPlan werkt al jaren met spaar- en leengroepen voor vrouwen en jongeren in arme gemeenschappen. Deze groepen in Zambia geven kansarme jongeren, die geen toegang hebben tot een bank, de mogelijkheid geld te lenen. De leden leiden de groepen zelf en leggen elk een heel klein bedrag in. Hierdoor ontstaat een fonds waaruit leden een bedrag kunnen lenen, bijvoorbeeld om te investeren in onderwijs of om een bedrijfje te starten. Zij betalen de leningen terug tegen een laag en betaalbaar rentetarief. Aan het eind van het jaar, krijgen alle leden hun inleg terug vermeerderd met dividend, gebaseerd op de hoogte van hun inleg.

Mobiel bankieren

KP&TDankzij de enorme vlucht van mobiele en digitale technologie wil Plan het systeem van spaar- en leengroepen verder helpen. Plan en Voort zullen in Zambia gebruik maken van mobiel bankieren in de spaargroepen. Jongeren kunnen elektronisch geld opzij zetten en krijgen kleine leningen, waarmee ze bijvoorbeeld een eigen bedrijfje kunnen opzetten. Zo leren de jongeren ook via internet marktonderzoek doen of nieuwe leveranciers of afnemers te vinden.

“Van onze kerstgeschenken ging al elk jaar een deel van de investering naar een mooi initiatief in binnen- of buitenland. Met het aangaan van de lange termijn samenwerking met Plan kunnen wij een constructieve bijdrage leveren, met dit specifieke project, aan de ontwikkeling van jongeren in Zambia. Met als doel de kansen van deze jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten en ze de mogelijkheid geven om zelf werkgelegenheid te creëren binnen hun gemeenschap.” Léon Rust, Directeur Voort

Inspireer je vrienden

Heeft u interesse in het werk van Plan of wilt u uw ondernemerschap samen met Plan inzetten voor een betere toekomst van meisjes en jongens wereldwijd? Neem dan contact met ons op.

Uw ondernemerschap voor een betere toekomst

banner

Contact voor bedrijven

Contact voor bedrijven

Heeft u interesse in het werk van Plan Nederland of wilt u uw ondernemerschap samen met Plan inzetten voor een betere toekomst van meisjes en jongens wereldwijd? Neem dan contact met ons op.