Voort

Voort is een specialistisch detacheringsbureau dat technische professionals bij elkaar brengt in de volgende gebieden: bouwkunde, civiele techniek, elektrotechniek, energie-techniek, geo-informatie, high-tech, installatietechniek en werktuigbouwkunde. Voort is het resultaat van de fusie van KP&T en TRACÉ op 1 september 2016. Voort is daardoor in een keer het grootste detacheringsbureau van én voor technische professionals in Nederland. ‘Groei verder. Ga Voort’ is waar zij voor staan.
Met de groei en ambitie van de organisatie wil Voort ook groeien in maatschappelijke verantwoordelijkheid door een samenwerking met Plan Nederland aan te gaan.

Voort

Plan Scholarship

Al jaren werkt Plan Nederland aan onderwijs voor alle meisjes en jongens. En we zien verbetering. Momenteel volgt 91 procent van de kinderen wereldwijd basisonderwijs en gaat 66 procent naar de middelbare school. Veel van deze kinderen in ontwikkelingslanden zijn toe aan een volgende stap: een hbo- of universitaire opleiding. Het Plan scolarship biedt deze mogelijkheid.

Het Plan Scholarship geeft jongeren in Ecuador vanaf 18 jaar een studiebeurs en daarmee de kans om verder te komen in het leven. Sinds september 2015 volgen inmiddels 37 studenten (totaal aantal over 3 jaar) een opleiding in verschillende vakgebieden. Het Plan Scholarship is meer dan alleen een studiebeurs. De studenten krijgen in het eerste jaar wekelijks coaching en worden getraind in sociale vaardigheden, ICT en social media. In de jaren erna komt de nadruk meer te liggen op het opbouwen van een netwerk.

 

Voort investeert samen met hun opdrachtgevers in de opleiding en ontwikkeling van techniekmensen, zoals ook Plan Scholarship doet. Zo zorgen we er samen voor dat de technische studenten Jhoana, Jhonny & Andrea verder kunnen groeien. Meer weten? Lees hun verhaal.