Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Samenwerken met Plan

In grote delen van de wereld bepalen cultuur en traditie nog steeds dat meisjes minder waard zijn dan jongens en worden meisjes stelselmatig uitgebuit, achtergesteld en gediscrimineerd. Plan zet zich in om meisjes gelijke rechten en kansen te geven.

Armoedespiraal

armoedespiraalDe stelselmatige discriminatie van meisjes is niet alleen onrechtvaardig, maar ook een rem op ontwikkeling. Want juist meisjes kunnen bijdragen aan het oplossen van armoede, als zij de kans krijgen naar school te gaan. Met een jaar extra basisschool stijgt hun latere inkomen met 10 tot 20%. Een jaar langer voortgezet onderwijs en ze verdienen later zo’n 25% meer. Geschoolde meisjes trouwen bovendien later en zijn beter in staat voor hun kinderen te zorgen. Ze weten hoe belangrijk onderwijs is – voor hun dochters net zo goed als voor hun zonen – en besteden gemiddeld 70% van hun inkomen aan hun kinderen en familie (mannen investeren daarin 30 tot 35%).

Investeren in een betere toekomst

Meisjes die een kans krijgen, werken niet alleen zichzelf uit de armoede, maar nemen hun hele omgeving daarin mee. Zo ontstaat een sneeuwbaleffect met een steeds grotere impact. De Wereldbank becijferde dat ontwikkelingslanden een gezamenlijke groei kunnen realiseren van 92 miljard dollar per jaar als meisjes dezelfde onderwijskansen krijgen als jongens. Investeren in onderwijs voor meisjes is daarmee de investering met het allerhoogste rendement in de wereld èn in het kader duurzame armoedebestrijding the smartest investment.

Bijdragen van onze corporate partners, onze institutionele partners zoals de Nederlandse overheid en de Europese Unie, de Nationale Postcode Loterij en onze maatschappelijke partners zijn onmisbaar voor succesvolle projecten.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.