Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Basic Water Needs

Basic Water Needs (BWN) ontwikkelt, produceert en distribueert producten voor waterzuivering en –beheer, met als doel de toegang tot veilig drinkwater te verbeteren. De afgelopen tien jaar heeft BWN waterfilters geleverd voor meer dan 2 miljoen mensen wereldwijd. Via een eigen netwerk krijgen ook inkomensgroepen uit de laagste klassen toegang tot betaalbare, veilige en duurzame drinkwater producten.

Basic Water Needs en Plan NederlandBasic Water Needs

Basic Water Needs werkt sinds 2013 samen met Plan in India aan een project om de waterkwaliteit voor de inwoners van sloppenwijken in New Delhi te verbeteren. Plan zorgt voor voorlichting in de sloppenwijken van Delhi over de noodzaak van schoon drinkwater en veilige wateropslag. Door middel van straattheater, films en strips worden mensen in de wijken bewust gemaakt van schoon drinkwater. De vraag naar waterfilters en de bereidheid om te betalen voor schoon drinkwater neemt zo toe. Om vraag en aanbod op elkaar aan te laten sluiten, traint BWN lokale vrouwengroepen om betaalbare waterfilters te verkopen. Hiermee heeft het project een positief effect op de gezondheid van de mensen met zeer lage inkomens en creëert het werkgelegenheid. Uiteindelijk worden de vrouwen vertegenwoordigers van BWN.

Kennis van lokale gemeenschappen

Inmiddels loopt het project in drie sloppenwijken van Delhi waar bewustwordingscampagnes worden gegeven, zijn er 45 vrouwelijke ondernemers getraind en zijn er vier winkels geopend. Er zijn plannen om het project op te schalen in meer wijken van Delhi, maar ook in de meer afgelegen gebieden. Basic Water Needs ziet de toegevoegde waarde van de samenwerking met Plan door de ingangen en kennis van de lokale gemeenschappen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.