Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

ASN Bank

Namens haar klanten werkt de ASN Bank op allerlei manieren aan haar missie: de wereld rechtvaardiger en duurzamer maken. Via financieringen, investeringen, sponsoring, donaties, kennisuitwisseling en samenwerkingsverbanden. Met Plan Nederland werkt de ASN aan het tegengaan van kinderarbeid in Nepal.

Stop kinderarbeid op het platteland van Nepal

ASN BankKinderarbeid is in Nepal wijd verspreid: van de 7,7 miljoen kinderen tussen vijf en zeventien jaar werken er 3,1 miljoen. Ruim 600.00 van hen werken in een situatie waar zij (kans maken om te) worden uitgebuit. Vooral op het platteland is het probleem groot. Plan werkt in de landelijke regio Bardiya op verschillende niveaus tegelijkertijd om kinderarbeid aan te pakken. Met de ASN wil Plan van Bardiya een kinderarbeid-vrije zone maken.

Kinderen bevrijden uit kinderarbeid

Met financiële steun van de ASN Bank kan Plan 50 kinderen bevrijden uit kinderarbeid. Plan haalt de kinderen weg bij de werkgevers, biedt hen onderwijs en psychische en medische zorg en begeleidt de kinderen terug naar hun ouderlijk huis.

Young Women’s Groups

Daarnaast zet Plan groepen op voor jonge vrouwen van 16- 24 jaar, de zogeheten Young Women’s Groups. Hier krijgen meer dan 6000 vrouwen voorlichting over onder andere kinderarbeid, kindhuwelijken, kinderhandel, huiselijk geweld, opleiding en carrière. Ook krijgen worden ze ondersteund om hun leiderschapskwaliteiten meer te ontwikkelen, zoals sportactiviteiten.

Meisjesclubs

ASN BankIn de 150 meisjesclubs uit het Better Life Options Programme (BLOP) leren adolescente meisjes en jongens tussen 11 en 19 jaar over hun rechten en toekomstkansen. Ze worden gemotiveerd om door te leren en om hun weerbaarheid te vergroten en worden gemotiveerd om (weer) naar school te gaan of een vakopleiding te volgen. Plan verwacht dat hierdoor meer meisjes en jongens naar school gaan, een belangrijke stap bij het uitbannen van kinderarbeid.

Bovendien worden de kindbeschermingscomités ondersteund, die in de gemeente de situatie rond kinderarbeid controleren en zich inzetten om kinderarbeid tegen te gaan.

Zo werkt Plan met de ASN bank aan het creëren van 32 kinderarbeidsvrije gemeentes.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.