Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Amsterdam ArenA

Amsterdam ArenA en Plan Nederland werken samen om ervoor te zorgen dat kansarme jongeren in Brazilië ook profijt hebben van het WK-voetbal 2014. Voor de Amsterdam ArenA past de samenwerking met Plan goed in hun beleid van corporate responsibility, waarin aandacht voor people, planet en profit hand in hand gaan.

AmsterdamArenA_logo“We vinden het uiterst belangrijk dat niet alleen geschoold personeel, maar ook de meest kansarmen betrokken zijn bij een van de grootste sportevenementen in de wereld.” Henk Markerink, CEO Amsterdam ArenA

Lopende projecten

Amsterdam ArenA leidde in Natal 450 stewards op, van wie 150 door Plan voorgedragen jongeren uit achterstandswijken. De jongeren kregen ook een ‘life skills’ training om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op het begeleiden van de bezoekers van het WK in het stadion Arena das Dunas in Natal.

Na het WK-voetbal, als vervolg op het stewardproject, krijgen 500 kansarme jongeren de komende drie jaar een gerichte beroepsopleiding die aansluit op de lokale arbeidsmarkt. 50 jongeren krijgen begeleiding bij het opzetten van een eigen onderneming.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.