AkzoNobel

AkzoNobel en Plan richtten in 1994 de Stichting Education Fund op. Samen zetten ze zich zo al 20 jaar in voor betere levensomstandigheden van kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden. In dit strategisch partnerschap ligt de nadruk op Youth Economic Empowerment: kansarme jongeren krijgen via gerichte beroepsopleidingen toegang tot de arbeidsmarkt. AkzoNobel en Plan maakten meer dan 50 projecten mogelijk in 15 landen in Afrika, Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië.
AkzoNobel
Het Education Fund van AkzoNobel is opgericht om de onderwijskwaliteit voor kinderen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een stichting die zich ook richt op de inzetbaarheid van jonge mensen op de arbeidsmarkt en op betere loopbaanperspectieven daarin.

Relevante beroepsopleidingen

In Natal, Brazilië maakt AkzoNobel een project mogelijk waarin deze kansarme jongeren een beroepsopleiding krijgen of leren hoe ze een eigen bedrijf moeten opzetten. Want hoewel de Braziliaanse economie groeit en er meer banen zijn, profiteren kansarme jongeren daar niet van. Ze hebben geen opleiding en missen de noodzakelijke professionele vaardigheden.

Samen met het stadion Arena das Dunas,Arena das Dunas Natal AkzoNobel en Amsterdam ArenA heeft Plan een trainingscentrum opgezet in Natal, waar 500 kansarme jongeren en 50 jongeren trainingen en begeleiding krijgen bij het opzetten van een eigen bedrijf. Ook de jongeren die eerder werden geschoold tot stadionstewards, kunnen hier terecht. De vakopleidingen die de jongeren kunnen volgen, zijn met behulp van een marktscan vooraf, goed afgestemd op de lokale arbeidsmarkt. Zo zijn onder meer cursusen tot administratief medewerker en magazijnmedewerker ontwikkeld en samen met AkzoNobel wordt gewerkt aan een opleiding voor schilder.

Talent ontwikkelen

“Door het partnership met Plan, ondersteunt en investeert AkzoNobel al jaren in de opleiding van jonge mensen over de hele wereld, zodat we kunnen helpen om hun talent te ontwikkelen. Wij geloven dat er geen innovatie kan zijn zonder opleiding. Dus het verstrekken van goed onderwijs aan jongeren moet een fundamentele zorg zijn van degenen die wonen, werken, of verbonden met steden zijn – en dat zijn we allemaal.” Marten Booisma, Chief HR Officer AkzoNobel

Inspireer je vrienden

Heeft u interesse in het werk van Plan of wilt u uw ondernemerschap samen met Plan inzetten voor een betere toekomst van meisjes en jongens wereldwijd? Neem dan contact met ons op.

Uw ondernemerschap voor een betere toekomst

Contact voor bedrijven

Contact voor bedrijven

Heeft u interesse in het werk van Plan Nederland of wilt u uw ondernemerschap samen met Plan inzetten voor een betere toekomst van meisjes en jongens wereldwijd? Neem dan contact met ons op.