Werken bij Plan Nederland

Op het kantoor van Plan Nederland in de Amsterdamse Pijp werken ruim 100 mensen. Zij zetten zich iedere dag in om kinderen in ontwikkelingslanden een betere toekomst te geven. Zij krijgen daarbij ondersteuning van meer dan 200 vrijwilligers, die het werk van Plan op 101 verschillende manieren mede mogelijk maken.

Vacatures

 • Vacatures12 juni 2018

  Online Marketeer

  Je kunt een project managen en neemt van begin tot eind de verantwoordelijkheid voor een online campagne en het coördineren van stakeholders (zowel intern als extern).

  Lees meer
 • Zuiver water Bangladesh Rohingya meisje Moederdag
  Vacatures4 juni 2018

  Institutional Fundraising Officer

  Are you a multi-tasker who is result driven and capable of keeping focus under time-pressure, takes decisions independently, operates with a team spirit, ambitious and meanwhile firm and precise in developing quality proposals in limited time.

  Lees meer
 • Giro555 hongersnood
  Vacatures4 juni 2018

  Junior medewerker Backoffice

  Iemand die in staat is zeer nauwkeurig en met grote mate van zelfstandigheid te werken. Belangrijke eigenschappen hierbij zijn aandacht voor details, kwaliteitsgerichtheid, planmatig werken en samenwerken.

  Lees meer
Meer vacatures

Plan heeft een medewerkerstevredenheidsscore van 7.2

Wat maakt Plan Nederland zo leuk om voor te werken?

 • “Ik werk nu 2,5 jaar jaar bij Plan Nederland. Het is een ontzettend gedreven en enthousiaste organisatie. Ik ben blij dat ik daar deel van uit maak. Het is super om iets te kunnen bijdragen aan een betere levenssituatie van anderen. Ik hoop dat onze inzet ertoe leidt dat nog meer mensen enthousiast worden over Plan en het werk dat Plan verricht.”

  Mariken Bakkers, 33 jaar, Projectcoördinator Online
 • “Plan is een interessante, dynamische en goede ontwikkelingsorganisatie met belangrijke doelen. Ik ben als uitzendkracht in dit werk gerold en trof vanaf het begin hele fijne collega’s. Zij zijn ook een belangrijke reden om bij Plan Nederland te blijven. Wat ik ook nog wil melden, is dat onze werkplek hier aan de Stadhouderskade ook zeer bijdraagt aan het me senang voelen bij deze organisatie.

  Arie van der Mark (57 jaar), medewerker Back Office
 • “Ik vind het belangrijk werk om alle kinderen een eerlijke kans te geven in hun leven. Plan is een leuke club, informeel, met aardige, gemotiveerde mensen. Ik ga altijd weer graag naar mijn werk! Ik werk er nog niet zo lang, nu een kleine 32 jaar, maar met veel plezier. Er kunnen nog wel een paar jaar bij. Ik werk op de afdeling Sponsorship Management, bij de Front Office. Hier krijgen we vragen en klachten van sponsors en niet-sponsors.”

  Wil Verheiden (55 jaar), medewerker Front Office
 • “Ik wilde graag bij een organisatie werken in de wereld van de Goede Doelen. Ik voel me erg verbonden met de doelstellingen van Plan Nederland. Sinds 1 mei werk ik precies een jaar bij Plan Nederland. De functie betekende een mooi carrièrestap, dus volop kansen om mijzelf ook weer te ontwikkelen. De Plan organisatie blijkt heel open, eerlijk, vol inspiratie, met heel veel creatieve en ambitieuze mensen. Ik voel me erg thuis bij Plan Nederland.”

  Anneke Salden (44 jaar), Marketingmanager Particuliere Fondsenwerving
 • “Laten we beginnen bij het begin en dan hebben we het over 31 jaar geleden, toen ik geen idee had wat te doen na de militaire dienst. Toen kwam Foster Parents Plan voorbij. Zeker in de beginperiode was het gewoon werk. Dat is veranderd. Het doel kinderen, en met name meisjes, betere levensomstandigheden en kansen te geven, is een fantastisch doel. We werken daaraan met een fantastische, dynamische club mensen, jong en wat ouder. Deze mix maakt het zo geweldig om er te werken. Geen dag is hetzelfde. Voor mij zijn er veel ad-hoczaken met steeds weer andere collega’s. Het samenwerken voor ons doel is wat Plan Nederland bijzonder maakt, en misschien wel uniek.”

  Ronald Meijer (50 jaar), Chef Facilitaire Dienst

Waar staan wij voor

Plan Nederland ondersteunt medewerkers bij hun professionele ontwikkeling en schept een goed werkklimaat op basis van de onderstaande waarden.

Meer dan 50% van de meisjes gaat voortijdig van school af om te werken of te worden uitgehuwelijkt. Terwijl een opleiding een betere garantie is voor een baan en daarmee voor een hoger inkomen en meer zelfstandigheid. Plan zet zich in om zoveel mogelijk meisjes de kans te geven naar school te gaan en hun opleiding af te maken.

Plan Nederland is ondernemend: zaken oppakken, initiatief tonen en lef hebben. Dit zijn de sleutelwoorden om de inkomsten en impact van Plan te garanderen. Plan Nederland heeft het zelfvertrouwen om nieuwe paden te bewandelen en origineel te zijn.

Plan Nederland staat voor mensenwerk: met mensen, door mensen, voor mensen. Cruciaal voor succes is Plan’s kennis van de kinderen en hun omgeving enerzijds en op de hoogte zijn van de wensen en verwachtingen van sponsors, donoren en partners. Plan is bovendien een verbindende factor tussen de kinderen en de sponsors.

Alle medewerkers van Plan Nederland zijn met hart en ziel overtuigd van de noodzaak van ontwikkelingssamenwerking en het belang van hun persoonlijke bijdrage daaraan. Zij geloven dat ze verschil kunnen maken en die passie geven zij door.

Bij Plan Nederland werken gekwalificeerde medewerkers en professionals met kennis van zaken. Zij zijn (zelf)kritisch, leergierig en hebben doorzettingsvermogen. Namens Plan willen zij blijvende kwaliteit leveren en meer kinderen zicht geven op een betere toekomst.

Plan Nederland is een betrouwbare organisatie die zich open opstelt, zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Sponsors en donoren kunnen erop vertrouwen dat hun bijdragen op de goede plek terecht komen. Plan Nederland legt daarover op een transparante manier verantwoording af.

Plan Nederland is een gestroomlijnde organisatie

Samen werken aan een betere toekomst voor kinderen

Meer weten over de organisatie

Dit bieden wij

Wanneer je bij Plan Nederland komt werken, bieden we je een passend pakket aan arbeidsvoorwaarden. Wij kennen een fulltime werkweek van 35 uur, een goede pensioenregeling, goede mogelijkheden voor opleidingen en flexibele werktijden.

Salaris en Pensioen

Plan Nederland betaalt een marktconform salaris (in de goede-doelensector) en 8% vakantietoeslag. De collectieve pensioenregeling is bij Zwitserleven.

Opleidingsmogelijkheden

Plan Nederland vindt opleiding en ontwikkeling van medewerkers heel belangrijk en biedt goede mogelijkheden voor studie, training en ontplooiing. Daarbij vindt Plan Nederland dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor hun loopbaanontwikkeling en daarin zelf hun wensen kenbaar moeten maken.

Reiskostenvergoeding

Vanaf 10 kilometer ontvangen medewerkers van Plan Nederland een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en bij woon-werkreizen met de NS een business trajectkaart.

Bedrijfsfitness

Plan Nederland heeft een contract met een sportschool waar medewerkers tegen een zeer goede prijs onbeperkt kunnen sporten.

Fietsenregeling

Voor medewerkers die op de fiets naar hun werk komen, heeft Plan Nederland een fietsenplan.

Collectieve Ziektekostenverzekering

De collectieve ziektekosten- verzekering van Plan Nederland (bij Menzis), biedt medewerkers korting bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering.

Arbeidsvoorwaarden

Plan Nederland biedt je een passend pakket aan arbeids- voorwaarden, met een fulltime werkweek van 35 uur, een goede pensioenregeling, goede opleidings- mogelijkheden en flexibele werktijden.

Vakantie

Een fulltime dienstverband (35 uur) geeft recht op 175 vakantie uren.

Werken in het buitenland

Plan Nederland werft fondsen voor de projecten in 51 ontwikkelingslanden. Voor het werk in het veld heeft Plan een eigen uitvoerende organisatie. Plan Nederland zendt dus geen mensen uit. Wel gaan de programmamedewerkers van Plan Nederland regelmatig naar de programmalanden voor overleg over de projecten.

Vacatures voor werk in een van de Plan-programmalanden worden gecoördineerd door Plan International, op het Plan-hoofdkantoor in Engeland: Plan International

Op het kantoor van Plan Nederland in de Amsterdamse Pijp werken ruim 100 mensen. Zij zetten zich iedere dag in om kinderen in ontwikkelingslanden een betere toekomst te geven.

Werken bij Plan Nederland

banner

Werken bij Plan

Reageer op een vacature bij Plan Nederland of stuur een open sollicitatie!

Heb je een vraag of opmerking? Mail ons via vacatures@plannederland.nl.