Vrijwillig: voor de klas voor Plan!

Plan werkt wereldwijd in 50 landen aan projecten die kinderen in staat stellen zich optimaal te ontwikkelen. Directe toegang tot veilig drinkwater is een eerste levensbehoefte en daarom een centraal thema in de gemeenschapsprogramma’s van Plan. In 1990 werd voor het eerst Schaatsen voor Water georganiseerd op initiatief van een groep vrijwilligers in Haarlem,
De fondsenwervende educatieve actie, waarbij de nadruk ligt op sportbeleving, koppelt bewegen voor kinderen hier in Nederland aan veilig drinkwater en betere hygiëne voor kinderen in Afrika.

Plan Nederland organiseert van 13 tot en met 24 november 2017 voor de 17de keer de grote landelijke scholierenactie Schaatsen voor Water.
Scholen komen in actie op de ijsbaan om geld in te zamelen voor (drink)waterprojecten van Plan in het Oost-Afrikaanse Ethiopië. De leerlingen schaatsen zoveel mogelijk rondjes en laten zich per rondje sponsoren door vrienden, familie en kennissen.

Kijk hier het filmpje van de Schaatsactie van vorig jaar.

Als gastspreker Schaatsen voor Water breng je de boodschap van Plan op een duidelijke manier over. Waarom is het werk dat Plan doet zo belangrijk? Jij kunt er alles over vertellen! Tijdens deze landelijke actie verzorg jij de gastlessen op de basisscholen in je eigen regio.

Taken

Je taken als gastspreker zijn onder meer:

• Het geven van presentaties aan groepen kinderen over de werkzaamheden van Plan, de Schaatsen voor water actie en het waterproject in Ethiopië.
• Informatie uitwisselen en rapporteren over contacten met scholen aan de (scholen)coördinator van Plan.

Eigenschappen en vaardigheden

Plan Nederland zoekt gastsprekers die bij voorkeur ervaring hebben in het verzorgen van educatieve presentaties voor kinderen of dit graag willen leren. Daarnaast wordt verwacht dat je bekend bent met een thema op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en dat je over goede contactuele vaardigheden beschikt, gericht op volwassenen en kinderen.

Daarnaast vraagt de functie overtuigingskracht, beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bereidheid tot deelname aan een door Plan aangeboden gastsprekerstraining.

Tijdsinvestering

Periode: zaterdag 9 september of 23 september 2017 ben je 1 dagdeel beschikbaar voor de gastspreker training op kantoor in Amsterdam
Periode: eind september t/m eerste week november
In de genoemde periode ben je 4 of meerdere dagdelen per maand beschikbaar.

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan een reactie met CV naar:
vrijwilligers@plannederland.nl