Vrijwillig: tijdelijke Persvrijwilliger voor op kantoor

Wie zijn wij?

Plan werkt wereldwijd in 50 landen aan projecten die kinderen in staat stellen zich optimaal te ontwikkelen. Directe toegang tot veilig drinkwater is een eerste levensbehoefte en daarom een centraal thema in de gemeenschapsprogramma’s van Plan, De fondsenwervende educatieve actie, waarbij de nadruk ligt op sportbeleving, koppelt bewegen voor kinderen hier in Nederland aan veilig drinkwater en betere hygiëne voor kinderen in Afrika.

Dit jaar organiseert Plan voor de 17e keer de leuke en leerzame landelijke (scholieren)actie Schaatsen voor Water. Duizenden schoolkinderen schaatsen zoveel mogelijk rondjes op de ijsbaan, en laten zich per ronde sponsoren door vrienden en familie. Van de opbrengst hebben kinderen in Ethiopië straks toegang tot veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen op school.
De editie van Schaatsen voor Water vindt dit jaar plaats in de actieweek van 13 t/m 24 november 2017 op verschillende ijsbanen door heel Nederland.

Hiervoor zijn wij voor een korte periode op zoek naar een Persvrijwilliger bij ons op kantoor in Amsterdam. Je bent verantwoordelijk voor het opmaken van alle regionale persberichten. Tevens ben je in de actieweken beschikbaar om eventuele pers te woord te staan op de ijsbanen door heel Nederland.

Persvrijwilligers die:

  • Persberichten kunnen schrijven
  • Onderhouden van contact met de Evenementencoördinatoren in de regio’s en Scholencoördinator op kantoor Plan.
  • Pers te woord willen staan gedurende evenement
  • Persuitnodigingen versturen naar zowel landelijke als regionale media

Jij :

  • Bent zeer secuur en nauwkeurig
  • Flexibel
  • Bent Stressbestendig
  • Hebt geen 9-5 mentaliteit
  • Hebt ervaring met het schrijven van persberichten en het benaderen van media.

We kunnen helaas geen vergoeding bieden, behalve reis en maaltijdvergoeding gedurende het evenement, maar wel de mogelijkheid om deel uit te maken van het persteam van het grootste jaarlijkse evenement binnen Plan Nederland. Daarnaast is het natuurlijk een mooie kans om zelf ervaring op te doen als persvoorlichter voor een ontwikkelingsorganisatie.
Heb je vragen of wil je meer info neem dan contact met ons op!

Interesse en tijdsinvestering

Ben je in week 43, 44 en 45 voor 2 dagdelen beschikbaar om ons op kantoor te ondersteunen bij dit event. En op flexibele tijden in de week 46 en 47.

Mail dan voor 1 oktober je CV en persbericht naar: vrijwilligers@plannederland.nl

Inspireer je vrienden