Voorlichter Schaatsen voor Water

Dit jaar organiseert Plan voor de 17e keer deze leuke en leerzame landelijke (scholieren)actie samen met de KNSB! Een fondsenwervende educatieve actie, waarbij de nadruk ligt op sportbeleving, koppelt bewegen voor kinderen hier in Nederland aan veilig drinkwater en betere hygiëne voor kinderen in Afrika. Duizenden schoolkinderen schaatsen zoveel mogelijk rondjes op de ijsbaan, en laten zich per ronde sponsoren door vrienden en familie. Van de opbrengst hebben kinderen in Malawi straks toegang tot veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen op school

Als voorlichter ga je langs bij de scholen en geef je voorlichting aan de docenten over de schaatsactie die in november gepland is. Waarom is het werk dat Plan doet zo belangrijk en waarom juist deze actie? Als de docent gemotiveerd is, dan brengt hij/zij dit enthousiasme ook over op de kinderen, die zich laten sponsoren om zoveel mogelijk rondjes te schaatsen.

Taken

  • Het geven van presentaties aan docenten op deelnemende scholen in je regio. Dit gaat over de werkzaamheden van Plan, de Schaatsen voor Water actie en het waterproject in Malawi.
  • Informatie uitwisselen en rapporteren over contacten met scholen aan de (scholen)coördinator van Plan

Eigenschappen en vaardigheden

Deze functie gaat vooral over een natuurlijk enthousiasme, overtuigingskracht, beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bereidheid tot deelname aan een door Plan aangeboden training.

Tijdsinvestering

Training: Je bent 1 dagdeel beschikbaar voor de training op kantoor in Amsterdam op 4 juni 2016.
Periode: juni t/m september. In de genoemde periode ben je 4 of meerdere dagdelen per maand beschikbaar.

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersfunctie, stuur dan een reactie met CV naar:
vrijwilligers@plannederland.nl

Plan werkt wereldwijd in 50 landen aan projecten die kinderen in staat stellen zich optimaal te ontwikkelen. Directe toegang tot veilig drinkwater is een eerste levensbehoefte en daarom een centraal thema in de gemeenschapsprogramma’s van Plan. In 1990 werd voor het eerst Schaatsen voor Water georganiseerd op initiatief van een groep vrijwilligers in Haarlem

Inspireer je vrienden

Steun Plan Nederland en help mee in de strijd voor gelijke rechten, kansen en een betere toekomst voor meisjes in ontwikkelingslanden. Geef deze meisjes de kans om naar school te gaan en uit te groeien tot krachtige vrouwen.

Draag bij!

Meld je aan als vrijwilliger

Plan is altijd op zoek naar vrijwilligers!

Ben je opzoek naar zinvol vrijwilligerswerk bij een professioneel georganiseerde organisatie met een fantastisch doel? Neem dan contact met ons op en steun ons met je creativiteit, specifieke kennis en kwaliteiten!