Vrijwillig: Vertaler Engels naar Nederlands

Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 50 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.

Doel van de functie

Ieder jaar ontvangen sponsors een update van de resultaten van het werk van Plan in de omgeving van hun sponsorkind. Deze informatie ontvangen wij in het Engels vanuit de Planlanden waar we projecten uitvoeren. Uit onderzoek is gebleken dat sponsors deze informatie liever in het Nederlands ontvangen. Doel van de functie is dan ook het vertalen van deze documenten naar het Nederlands.

Duur

De werkzaamheden kunnen vanuit huis uitgevoerd worden. Je kan zelf aangeven wanneer en hoeveel je wilt vertalen.

Taken

 • Het vertalen van de jaarlijkse updates van de werkzaamheden van Plan in de leefomgeving van het sponsorkind.
 • Plan stuurt deze updates (4 a4 – met veel foto’s erin) per e-mail naar je toe
 • Plan verwacht de vertaalde updates binnen twee weken weer terug
 • De updates zijn opgemaakt in Word. De vertaling zien we graag terug in dezelfde opmaak, zodat we deze gelijk door kunnen sturen naar sponsors.
 • Incidenteel andere vertaalwerkzaamheden, zoals brieven van sponsors naar sponsorkinderen of vice versa.

Persoonlijk profiel

Lijkt het je leuk om de updates over het werk van Plan te lezen en te vertalen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Plan Nederland en kom ons team versterken! Behalve ervaring opdoen bij een maatschappelijke organisatie zie je met eigen ogen wat voor werk Plan doet voor de kinderen en families in ontwikkelingslanden!

Competenties

 • Zorgvuldig/Accuraat
 • Kwaliteitsgerichtheid
 • Goede schriftelijke vaardigheden
 • Zelfstandig

Kennis en ervaring

 • MBO/HBO werk- en denkniveau
 • Zeer goede kennis van de Engelse taal
 • Kunnen werken met MS officepakket: Word

Plan biedt

Werkervaring in een internationale werkomgeving. Je maakt deel uit van een internationale Plan familie. Plan biedt haar vrijwilligers uiteraard een reiskostenvergoeding indien je naar kantoor komt.

Ben je geïnteresseerd?

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Saskia Berger, via 020-549 55 61 of Alvin Klijnman via 020-5495548.

Stuur je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk naar vertalingen@plannederland.nl ter attentie van Saskia Berger.

Inspireer je vrienden

Op het kantoor van Plan Nederland in de Amsterdamse Pijp werken ruim 80 mensen. Zij zetten zich iedere dag in om kinderen in ontwikkelingslanden een betere toekomst te geven. Zij krijgen daarbij ondersteuning van meer dan 200 vrijwilligers, die het werk van Plan op 101 verschillende manieren mede mogelijk maken.

Werken bij Plan Nederland

Solliciteer hier

Reageer op een vacature bij Plan Nederland!