Gastspreker Schaatsen voor Water

Dit jaar organiseert Plan voor de 17e keer deze leuke en leerzame landelijke (scholieren)actie samen met de KNSB! Duizenden schoolkinderen schaatsen zoveel mogelijk rondjes op de ijsbaan, en laten zich per ronde sponsoren door vrienden en familie. Van de opbrengst hebben kinderen in Malawi straks toegang tot veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen op school.

Als gastspreker Schaatsen voor Water breng je de boodschap van Plan op een duidelijke manier over. Waarom is het werk dat Plan doet zo belangrijk? Jij kunt er alles over vertellen! Tijdens deze landelijke actie verzorg jij de gastlessen op de basisscholen.

Taken

  • Het geven van presentaties aan groepen kinderen over de werkzaamheden van Plan, de Schaatsen voor water actie en het waterproject in Malawi.
  • Informatie uitwisselen en rapporteren over contacten met scholen aan de (scholen)coördinator van Plan

Eigenschappen en vaardigheden

Plan Nederland zoekt gastsprekers die bij voorkeur ervaring hebben in het verzorgen van educatieve presentaties voor kinderen of dit graag willen leren. Daarnaast wordt verwacht dat je bekend bent met een thema op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en dat je over goede contactuele vaardigheden beschikt, gericht op volwassenen en kinderen.

Daarnaast vraagt de functie overtuigingskracht, beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bereidheid tot deelname aan een door Plan aangeboden gastsprekerstraining.

Tijdsinvestering

Training: zaterdag 17 september 2016 ben je 1 dagdeel beschikbaar voor de gastspreker training op kantoor in Amsterdam
Periode geven van gastlessen: eind september t/m medio nov
In de genoemde periode ben je 4 of meerdere dagdelen per maand op vrijwillige basis beschikbaar.

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligersfunctie, stuur dan een reactie met CV naar:
vrijwilligers@plannederland.nl

Inspireer je vrienden

Op het kantoor van Plan Nederland in de Amsterdamse Pijp werken ruim 80 mensen. Zij zetten zich iedere dag in om kinderen in ontwikkelingslanden een betere toekomst te geven. Zij krijgen daarbij ondersteuning van meer dan 200 vrijwilligers, die het werk van Plan op 101 verschillende manieren mede mogelijk maken.

Werken bij Plan Nederland

Solliciteer hier

Reageer op een vacature bij Plan Nederland!