Sr. Global Accountmanager

Plan. Girls first

Plan is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke kansen en rechten voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde kansen en rechten krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Plan doet dit door projecten in 52 ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns Amerika uit te voeren om de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens te verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes. Eén van de lopende programma’s is het Girls Advocacy Alliance programma. Dit programma beoogt beleid en praktijk van overheden en bedrijven te beïnvloeden op het gebied van bescherming van meisjes tegen geweld en het creëren van economische kansen voor jonge vrouwen.

Voor de afdeling Internationale Programma’s is Plan Nederland op zoek naar een

Senior Global Accountmanager (GAM)

fulltime (35 uur)

 

Doel van de functie

Relatiebeheer van een van de grootste zakelijke partnerschappen van Plan International wereldwijd en zorgen voor een maximalisatie van het potentieel van deze partnerschap. De Account Manager zal ook actief bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe partnerschappen van de afdeling Corporate Partnerships door het maken van relevante links tussen haar/zijn eigen account en Plan’s corporate prospects (multilateral engagement). De Senior GAM werkt in een klein team dat verantwoordelijk is voor één van de belangrijkste zakelijke partners van Plan International.

Wat ga je doen?

 • Onderhoudt de wereldwijde samenwerkingsrelatie en coördineert, ondersteunt en ontwikkelt de relatie tussen kantoren van Plan International en de zakelijke partner wereldwijd met het GAM team;
 • Vertegenwoordigt Plan International als eerste contactpersoon bij de zakelijke partner;
 • Ontwikkelt, en is verantwoordelijk voor, de wereldwijde en overkoepelende samenwerkingsstrategie voor het zakelijke partnerschap, linkt de verschillende partnerschap activiteiten wereldwijd en denkt mee over hoe het partnerschap als voorbeeld kan dienen binnen Plan International en Plan aantrekkelijk maakt voor andere potentiele zakelijke partners;
 • Coördineert en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en indiening van fondsaanvragen bij de zakelijke partner, in nauwe afstemming met de inhoudelijk Expert. Dit met name op het gebied van Youth Economic Empowerment;
 • Is eindverantwoordelijk voor de oplevering van rapportages en evaluaties over de door de zakelijke partner gefinancierde projecten/programma’s;
 • Ontwikkelt strategische richtlijnen voor het partnerschap en deelt actief kennis en expertise met de zakelijke partner en met collega’s binnen de afdeling Corporate Partnerships en ook Plan International;
 • Draagt actief bij aan inkomsten diversificatie binnen de afdeling Corporate Partnerships door middel van het maken van relevante links tussen haar/zijn account en Plan’s corporate prospects (multilateral engagement);
 • Organiseert kennisoverdracht op wereldwijd niveau tussen de verschillende projecten/programma’s samen met het GAM team.

Wat breng je mee?

 • HBO/WO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in de richting Bedrijfskunde.
 • Minimaal 7 -10 jaar relevante (internationale) ervaring als projectmanager in het bedrijfsleven.
 • Ervaring met internationaal projectmanagement in programmalanden waar Plan actief is.
 • Ervaring met het beheren van partnerschappen, waar NGO’s en bedrijfsleven samenwerken, is een pre.
 • Ervaring met het schrijven en presenteren van passende projectvoorstellen voor samenwerking met strategische partners.
 • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.
 • Ervaring met projectmatige toepassing van de Sustainable Development Goals (specifiek 4, 5, 8 en 17).
 • Affiniteit met de volgende thema’s: Youth Economic Empowerment, Digital en Innovatie. Aantoonbare ervaring is een pre.

We zoeken:

Een proactieve, resultaatgerichte Accountmanager en een goede netwerker, die bereid is om regelmatig te reizen in het buitenland. Gesprekpartner op management niveau die strategische relaties weet op te bouwen, te beheren en uit te breiden. Gestructureerde en stressbestendige teamspeler met gevoel voor verhoudingen en cultuurverschillen (tussen landen en organisaties). Iemand die weet om te gaan met verschillende belangen, die overzicht weet te behouden en de juiste prioriteiten weet te stellen.

Plan biedt:

Een functie in een internationale werkomgeving. Je maakt deel uit van de internationale Plan organisatie. Plan biedt haar werknemers een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket met een voor deze functie bruto maandsalaris van € 3.241,46 tot € 4.411,69 voor 35 uur per week, afhankelijk van achtergrond en ervaring. Plan heeft een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding en opleidings-mogelijkheden binnen de functie en voor persoonlijke groei.

Ben je geïnteresseerd?

Herken je jezelf in deze functie? Stuur dan voor 30 oktober 2017 jouw motivatie en CV naar Dux International, ter attentie van Marjolein Wiersum via info@duxinternational.com.

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 13 november. Eventuele vervolggesprekken zijn gepland in de week van 20 November.

Veiligheid van kinderen is voor Plan Nederland essentieel. Plan Nederland accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in de wervings- en selectieprocedures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Inspireer je vrienden

Heb je een vraag of opmerking? Bel ons tijdens kantooruren op telefoonnummer 020 – 549 55 20 of vul het contactformulier hieronder in.

Neem contact op met Plan Nederland

Contact

Je kunt ons bellen via tel. 020 - 549 55 20 (maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur). Je kunt ons ook mailen via info@plannederland.nl of dit contactformulier gebruiken. Binnen 1 werkdag ontvang je een reactie van ons.