Medewerker Klant Contact Center

Plan. Girls first

Plan Nederland, onderdeel van Plan International, zet zich in voor een betere toekomst voor meisjes en jongens in ontwikkelingslanden, door armoede duurzaam te bestrijden en de achtergestelde positie van meisjes en jonge vrouwen op te heffen.

Plan doet dit door projecten in 51 ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns Amerika uit te voeren om de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.

Voor Plan Nederland zijn wij op zoek naar 

Medewerker Klant Contact Center 

(35 uur p.w.)

Plaats in de organisatie

Legt verantwoording af en rapporteert aan de coördinator KCC & Social media

Doel van de functie

Draagt bij aan de doelstellingen met betrekking tot behoud, upgrading en imago van Plan door proactief, klantgericht en met aandacht voor commerciële kansen onderhouden van alle klantencontacten over alle communicatiedragers. Dit gebeurt volgens de Plan visie op community management door bereiken – binden – boeien-bewegen.

Taken

Inbound vragen, klachten en opmerkingen

 • Binnen gestelde tijd en naar tevredenheid van de klant beantwoorden van vragen via de meer traditionele communicatiekanalen (e-mail, brief, web chat, telefoon etc.) , waarbij kansen worden gezocht voor cross- of up-selling.

Afhandelen van klachten, eventueel met ondersteuning van de mid office.

 • Contact onderhouden met veldkantoren over individuele sponsorverzoeken m.b.t. sponsorkinderen.
 • Regelen van het bezoek van sponsors aan sponsorkinderen.

Outbound telefonie

 • Op basis van cross- en upsell targets uitgaande telefoongesprekken voeren. Bijv. welkom calls, nabellen van  achterstanden, informatie aanvragen, grote giften.

Webcare en community management

 • Monitoren en beantwoorden van alle uitingen die over Plan worden gedaan, m.b.v. een webcare tool.
 • Op basis van deze uitingen zowel reactief als proactief contact leggen met klanten en actief de dialoog aangaan over  uiteenlopende vragen en opmerkingen, waarbij rekening wordt gehouden met het profiel van degene die de vraag of opmerking stelt.
 • Upsell waar mogelijk.
 • Je draagt bij aan een goede online reputatie van Plan.

Kennis en ervaring

 • MBO 4 werk- en denk niveau of startende HBO-er
 • Enkele jaren werkervaring met social media/ webcare en in- en outbound telefoonverkeer
 • Sterke affiniteit met social media
 • Aantoonbare en succesvolle ervaring met cross- en upselling
 • Perfecte mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels.
 • Sterke contactuele eigenschappen en klantvriendelijkheid.
 • Sterke affiniteit met de werkwijze en het doel van Plan Nederland en Plan International.
 • Kunnen omgaan met MS Office programmatuur (word, excel).
 • Kennis van MS Dynamics CRM en webcare tooling, Obi4one is een pré.

Competenties

 1. Resultaatgericht
 2. Commercieel vermogen
 3. Klantgerichtheid
 4. Inlevingsvermogen
 5. Mondelinge vaardigheid
 6. Schriftelijke vaardigheid

Persoonlijk profiel

Ben jij een teamspeler, communicatief, een commercieel ingestelde persoon met sterke contactuele eigenschappen. Heb je een goed inlevingsvermogen en ben je dienstverlenend ingesteld. Kan je goed prioriteiten stellen, gestructureerd en zelfstandig werken. Ben je bereidt om avond- en weekenddiensten te draaien, dan zijn wij op zoek naar jou.

Je moet alle drie de componenten Webcare en community management, inbound en outbound kunnen uitvoeren en leuk vinden. De focus zal bij een paar medewerkers echter liggen op webcare en community management en bij de andere medewerkers op traditionele inbound en outbound contacten.

Plan biedt

Een functie in een internationale werkomgeving. Je maakt deel uit van de internationale Plan organisatie. Plan biedt haar werknemers een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket met een voor deze functie bruto maandsalaris van maximaal € 2300,= voor 35 uur per week, afhankelijk van achtergrond en ervaring. Plan heeft een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden binnen de functie en voor persoonlijke groei. 

Ben je geïnteresseerd?

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Danielle Pattiasina, Danielle.pattiasina@plannederland.nl. Stuur je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk naar vacatures@plannederland.nl ter attentie van Sharon Heimens. Wij hanteren 23 oktober 2016 als sluitingsdatum.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je eigen netwerk wordt wel op prijs gesteld! 

Veiligheid van kinderen is voor Plan Nederland essentieel. Plan Nederland accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.

Inspireer je vrienden

Draag bij!

Hoe kun jij helpen?

Investeer in meisjes

Steun onze meisjesprojecten

Sponsor een kind

Voor 25 euro per maand

Geslacht
Leeftijd