Direct Marketeer Acquisitie

Plan. Girls first

Plan Nederland, onderdeel van Plan International, zet zich in voor een betere toekomst voor meisjes en jongens in ontwikkelingslanden, door armoede duurzaam te bestrijden en de achtergestelde positie van meisjes en jonge vrouwen op te heffen.

Plan doet dit door projecten in 51 ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns Amerika uit te voeren om de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.

Voor de afdeling Marketing & Fondsenwerving is Plan Nederland op zoek naar

Direct Marketeer Acquisitie

(fulltime, 35 uur p.w.)

Plaats in de organisatie

Legt verantwoording af en rapporteert aan de Manager Marketing en Particuliere Fondsenwerving.

Doel van de functie

Het vergroten van de inkomsten uit structurele sponsoring en eenmalige donaties van particulieren via de offline direct marketing kanalen: Door tot Door/Straatwerving, Tele Marketing, Direct Mail en Evenementen. Daarnaast werk je in afdeling overstijgende project- en campagneteams, altijd vanuit je specialisme acquisitie.

Wat ga je doen

Als Direct Marketeer acquisitie ben je van A tot Z verantwoordelijk voor het offline acquisitieproces.

Allereerst vertaal je de marktbewerkingsplannen van onze doelgroep marketeers naar strategische en tactische inzet van de directe kanalen. Hierbij is straatwerving/door-to-door een heel belangrijk kanaal, maar ook telemarketing en evenementen worden ingezet. Je bepaalt welke kanalen we gaan gebruiken, je selecteert de in te zetten externe bureaus en stuurt deze aan. Dit betekent het uitwerken en geven van briefings, het trainen van mensen bij bureaus en het aansturen op gewenste resultaten. Inhoudelijk adviseer je over de aanpak, zoals scripts, copy, beeld, bevestiging brieven en e-mailing.

Natuurlijk doe je dit niet in je eentje. Voor een succesvolle offline acquisitie werk je nauw samen met onze eigen doelgroep marketeers, data analist en collega- (online)kanaalspecialisten en niet te vergeten de externe organisaties.

Je werkt de opvolgstrategie uit voor het behouden en upgraden van nieuw geworven sponsors, contacten en leads . Hiervoor werk je nauw samen met de Direct Marketeer Behoud en de Direct Marketeer Upgrading.

Ook het testen van nieuwe kanalen en nieuwe initiatieven hoort tot je rol. Je bent daarom een kei in het up to date blijven over ontwikkelingen en innovatie in de directe kanalen en je volgt de nieuwe technieken voor acquisitie nauwlettend. Daarvoor overleg je ook regelmatig met je collega Direct Marketeers bij andere goede doelen (onder de vlag van Goede Doelen Nederland).  

Kennis en ervaring

  • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • HBO opleiding in marketing en/of commerciële richting
  • 3-5 jaar relevante ervaring in aansturing van direct marketing kanalen
  • Bewezen resultaten in direct marketing. 

Competenties

  • Probleemanalyse
  • Onderhandelen
  • Ondernemen
  • Resultaatgerichtheid
  • Samenwerken

Wie zoeken we

In deze rol combineer je creativiteit met resultaatgerichtheid. We zoeken een marketeer die niet bang is om op zijn/haar strepen te gaan staan in onderhandelingen en nieuwe methoden en kansen uitdenkt voor acquisitie. Je bent cijfermatig sterk en bent een verbinder. Je bouwt bruggen en bent in staat om mensen binnen en buiten Plan Nederland voor je winnen en te motiveren en enthousiasmeren.

Plan biedt

Plan biedt haar werknemers een gedegen arbeidsvoorwaardenpakket met een voor deze functie bruto maandsalaris van maximaal € 3000,= voor 35 uur per week, afhankelijk van achtergrond en ervaring. Plan heeft een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding en opleidingsmogelijkheden binnen de functie en voor persoonlijke groei.

Ben je geïnteresseerd?

Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Anneke Salden, Anneke.Salden@plannederland.nl. Stuur je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk naar vacatures@plannederland.nl ter attentie van Sharon Heimens. Wij hanteren 30 oktober 2016 als sluitingsdatum.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen in je eigen netwerk wordt wel op prijs gesteld! 

Veiligheid van kinderen is voor Plan Nederland essentieel. Plan Nederland accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.

Inspireer je vrienden

Op het kantoor van Plan Nederland in de Amsterdamse Pijp werken ruim 80 mensen. Zij zetten zich iedere dag in om kinderen in ontwikkelingslanden een betere toekomst te geven. Zij krijgen daarbij ondersteuning van meer dan 200 vrijwilligers, die het werk van Plan op 101 verschillende manieren mede mogelijk maken.

Werken bij Plan Nederland

Solliciteer hier

Reageer op een vacature bij Plan Nederland!