Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Urmila Chaudhary: slavenkind strijdt tegen uitbuiting

Bescherming - UrmilaDe bladeren van de bananenbomen hangen loom langs hun stam. Er staat geen zuchtje wind en de temperatuur in Tikapur, in het Nepalese laagland, stijgt tot boven de veertig graden. Dan stapt Urmila Chaudhary (23) naar voren om tweehonderd kinderen en volwassenen een hart onder de riem te steken bij de opening van een nieuw tehuis voor voormalige ‘kindslaven’, zogeheten kamalari.

“Ik sta hier nu met een microfoon in mijn handen”, zegt Urmila. “Vroeger hield ik er een vies bord mee vast. Vroeger moest ik luisteren. Nu luisteren anderen naar mij”. Haar toespraak is kort en krachtig en motiveert de aanwezigen. Ze drukt de kinderen op het hart gebruik te maken van de rechten die ze hebben en dankbaar te zijn voor de plek die ze hebben gevonden in het opvanghuis en op school.

Lees het hele verhaal van Urmila.

kinderen die de wereld hebben veranderd boekHet verhaal van Urmila is een van de verhalen die staat in het boek ‘Kinderen die de wereld hebben veranderd’. Dit boek is, met financiële steun van de ASN Bank, ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het Kinderrechtenverdrag uitgegeven. Het boek bevat 22 verhalen over kinderen die zijn opgestaan tegen onrecht.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.