Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Transparantie, kwaliteit en betrouwbaarheid

Transparantie

besteding
Hoe wordt mijn geld besteed?

Plan Nederland besteedt 89 procent van de geworven fondsen aan het realiseren van een betere toekomst voor meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan Nederland houdt de beheerskosten laag en werkt efficiënt.

Plan Nederland dingt jaarlijks mee naar De Transparant Prijs voor het meest transparante jaarverslag in de goededoelensector en eindigde de afgelopen jaren steeds in de kopploeg. Het jaarverslag 2014 heeft De Transparant Prijs 2015 gewonnen.

Keurmerken

Plan Nederland is lid van Goede Doelen Nederland en is sinds 1998 drager van het CBF-Keur, het keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Plan Nederland werft fondsen op basis van de gedragscodes van Goede Doelen Nederland en het CBF.

In de bedrijfsvoering voldoet Plan Nederland aan de Code voor Goed Bestuur, conform de richtlijnen van de Commissie Wijffels uit 2005. Sinds februari 2006 is Plan Nederland bovendien ISO:9001-2008-gecertificeerd en voldoet daarmee aan de ISO richtlijnen voor kwaliteitsborging.

De belastingdienst erkent Plan Nederland als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit biedt fiscale voordelen aan de sponsors en aan Plan Nederland.

Partos

PartosPlan Nederland heeft in mei 2015 een Partos 9001-verklaring gekregen bovenop het ISO 9001 certificaat. Het Partos 9001-keurmerk is ontwikkeld door branchevereniging Partos als de meest adequate toepassing van de ISO 9001 in de ontwikkelingssector, en houdt rekening met de specifieke omstandigheden van ons werk en werkveld. Als u een klacht hebt ingediend (bij Plan Nederland) als belanghebbende bij het werk van Plan en deze klacht is niet naar tevredenheid afgehandeld, dan kunt u bij Partos een klacht indienen. Zie daarvoor de Partos gedragscode. In de beschrijving kunt u in de nalevingsprocedure lezen hoe en waar u een klacht in kunt dienen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.