Raad van Toezicht

Mevrouw E. (Elsemieke) Havenga-Hillen: Voorzitter

ElsemiekeHavengaElsemieke Havenga-Hillen is eigenaar van Elsemieke Havenga Communicatie BV. Zij geeft training op het gebied van communicatie, media, presentatie en public relations. De laatste jaren heeft zij sport-, gezondheids- en nieuwsprogramma’s gepresenteerd bij diverse omroepen. Elsemieke Havenga-Hillen is van 1977 tot 1986 lid geweest van het Nederlands dames hockey elftal.

De heer H. (Herberth) Samsom

Herberth Samsom (RvT)Herberth Samsom is oprichter en initiatiefnemer van de innovatieve verzekeraar InShared. Hij haalde o.a. zijn MBA in Milaan en introduceerde diverse succesvolle bedrijven/merken. Voor InShared werkte hij als managing partner bij DDB (één van de meest succesvolle reclame- en communicatiebureaus van Nederland).

 

De heer ir. T. (Tom) van Woerkom

Tom van Woerkom (RvT)Tom van Woerkom heeft na zijn studie aan de Technische Universiteit Delft verschillende functies bekleed bij Hoogovens en energieproductiebedrijf UNA. Op 46 jarige leeftijd heeft Tom besloten zelfstandig interim manager te worden. Hij heeft hierna vele veranderingstrajecten geleid bij verschillende grote bedrijven, vooral in de energie en de chemie. Na zijn 55e is Tom als zelfstandig Life-coach mensen gaan coachen in hun eigen verandertrajecten. Tevens adviseert hij bedrijven bij hun organisatorische vraagstukken. Dit doet hij ook voor het MKB in ontwikkelingslanden (vooral via PUM). Sinds een bezoek aan zijn Plan sponsorkind in Guatemala (in 2010) werd Tom voor Plan Nederland regiocoördinator van de vrijwilligers activiteiten in Noord-Holland. Sinds 2012 is Tom lid van de Raad van Toezicht, op voordracht van de Plan vrijwilligers.

De heer drs. F.M.J. (Frans) Röselaers

Frans RoselaersFrans Röselaers was tot eind 2006 functionaris van de Internationale Arbeids Organisatie (ILO) in Genève, en vervulde verschillende leidinggevende functies, waaronder Regionaal Directeur voor West-Afrika (Dakar, Sénégal 1991-1996), Kabinetschef (1996-1999) en Directeur van het Internationale Programma voor de Bestrijding van Kinderarbeid (1999-2005). Hij is lid van de redactieraad van de VN Studie over Geweld tegen Kinderen (gepubliceerd in 2006), bestuurslid van verschillende kinderrechtenorganisaties, internationaal deskundige op het gebied van kinderarbeid en adviseur voor diverse industriebranches. Sinds 2012 is hij lid van het bestuur van Plan International.

De heer mr. E.J. (Erik) Cornelissen

Erik Cornelissen (RvT)Erik Cornelissen is directeur/eigenaar van Longavida Holding BV. Daarnaast adviseert hij bedrijven en instellingen op het gebied van strategie en fusies & overnames, zowel in de profit als non-profit sector. Na zijn afstuderen als fiscaal jurist aan de Universiteit van Leiden werkte Erik bij advocatenkantoor Stibbe. Hij vervolgde zijn carrière in het bedrijfsleven bij Schlumberger, Endemol en Talpa Media, waar hij zich bezig hield met fusies, overnames en strategie. Daarna had hij een aantal jaar een venture capital bedrijf dat zich richtte op investeringen in media en Internet ondernemingen. Erik is voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).

Mevrouw S. (Sabine) Tjeenk Willink

Sabine Tjeenk Willink (RvT)Sabine Tjeenk Willink is Senior Brand Manager bij FrieslandCampina waar zij verantwoordelijk is voor de marketing van de biologische producten van Campina BOER en LAND. Daarvoor was zij als marketeer binnen FrieslandCampina verantwoordelijk voor de merken Chocomel, Fristi en Friesche Vlag Breaker. Naast haar werk heeft zij zich ingezet als vrijwilliger bij stichting MAKE-A-WISH Nederland.

De heer H. (Hein) van Beuningen

Hein Van BeuningenHein Van Beuningen is Vice President van Strategy& (voorheen Booz & Company), een onderdeel van PwC. Hij is gespecialiseerd in strategieontwikkeling en vraagstukken rond organisatieverandering. Hein heeft Rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en is na zijn afstuderen enige tijd werkzaam geweest in Hong Kong als marketing officer bij een rederij in de containerscheepvaart. Van 2011 tot 2014 was hij lid van de Raad van Toezicht van Plan Nederland en maakte deel uit van de Audit Commissie. Naast zijn werkzaamheden heeft hij zitting in de Raad van Toezicht van het van Gogh Museum te Amsterdam.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind